Najnovije

MORALI DA SE POVLAČE! IMALI TEŠKE GUBITKE! Otpor Panšira negira da su talibani preuzeli provinciju!

Nacionalni front otpora (NRFA) Panšira odbacio je tvrdnje talibana da je ta avganistanska provincija pala u njihove ruke, javlja Tas s.

NRFA. (Foto: Jutjub)

- To su glasine koje talibalini šire kako bi uplašili ljude koji pokušavaju da se probiju u Panšir sa više strana, ali su primorani da se povuku - rekao je izvor ruske agencije.

Talibani su prethodno izneli tvrdnju da su preuzeli ceo Avganistan, uključujući provinciju Panšir, koja je jedina pružala otpor militantnoj grup.

To je javio Rojters pozivajući se na tri izvora i naveo da se u glavnom gradu Kabulu čuju slavljenički pucnji.

- Uz milost svemoćnog Alaha, sada kontrolišemo ceo Avganistan. Agitatori su poraženi, a stanovnici Panšira su sada pod našom komandom - rekao je neimenovani talibanski komandant.

Rojters dodaje da nije moguće potvrditi ovu informaciju.

Međutim, ranije u toku dana, Nacionalni front otpora (NRFA) saopštio je da su talibani doživeli težak poraz u Panširu.

Prema izvoru agencije TAS S, talibani su pokušali da se probiju u Panšir sa zapada i juga u četvrtak i danas rano ujutro.

- Doživeli su neuspeh iz oba smera i morali su da se povlače, nakon što su pretrpeli teške gubitke. Situacija oko opkoljene provincije je stabilna - tvrdi izvor ruske agencije i dodaje da su neki talibanski borci zarobljeni.

Isti izvor je negirao tvrdnje talibana koji su ranije rekli da su osvojili nekoliko okruga i četiri granična prelaza u Panširu, a da je 31 pripadnik pokreta snaga otpora ubijen.

Stejt department traži poštovanje Vašingtonskog sporazuma, a Rama upozorava na opasne poteze Prištine! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA