Najnovije

ZAHAROVA RAZOTKRILA ŠEMU FINANSIRANJA NAVALJNOG: Evo kako ona funkcioniše

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova otkrila je šemu prema kojoj su zaposleni u stranim ambasadama finansirali aktivnosti Alekseja Navaljnog, osnivača Fonda za borbu protiv korupcije, koji se nalazi u registru organizacija koje obavljaju funkcije stranog agenta, i označen je kao ekstremistička organizacija).

Aleksej Navaljni (Foto: RIA Novosti)

Ona je na svom Telegram kanalu najavila potvrdu informacije o finansiranju opozicionara.

„Šema je sledeća: strane ambasade u Rusiji zapošljavale su ruske državljane na posao, plaćale im novac, a zatim su sredstva prenosile odgovarajućim strukturama“, napisala je Zaharova.

Prema njenim rečima, većina novca za Navaljnog došla je od zaposlenih u ambasadama SAD i Nemačke. Takođe, u finansiranju su učestvovali zaposleni u diplomatskim misijama Kanade, Francuske, Španije i drugih zemalja NATO alijanse.

Zakharova je takođe rekla da nije znala da su "posebno, strane vlade smislile takav oblik prenosa novca Navaljnom, ili je ovo neverovatna podudarnost osećanja poslodavaca i zaposlenih".

Ranije je šef komisije Državne dume za ispitivanje činjenica stranog mešanja u unutrašnje stvari Rusije Vasilij Piskarev rekao da je istraga Komiteta za zaštitu nacionalnih interesa o umešanosti stranih ambasada u finansiranje aktivnosti Alekseja Navaljnog zaslužuje veliku pažnju nadležnih organa. On je naglasio da je potrebno saznati da li su ruski državljani korišćeni kao posrednici.

Šta je Zaharova još rekla o NATO alijansi, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA