Najnovije

MILOVE KOMITE NE ODUSTAJU, HOĆE DA OTMU SRPSKU SVETINJU: Cetinjska Skupština raspravlja o dodeli Cetinjskog manastira Miraševoj sekti

Manastir je 2005. godine katastarski upisan kao vlasništvo opštine Cetinje, ali je Ustavni sud oborio tu odluku.

Cetinjski manastir/Milo Đukanović. (Foto: Jutjub)

Društvenim mrežama kruži fotografija dnevnog reda 29. sednice Skupštine Prestonice Cetinje, gde će se, između ostalog, raspravljati i o građanskoj inicijativi za vraćanje Cetinjskog manastira nekanonskoj nepriznatoj sekti Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi Miraša Dedeića.

U dokumentu koji kruži društvenim mrežama, ovo će biti druga tačka dnevnog reda zasedanja Skupštine prijestonice koja je zakazana za 14.09.2021.

Ovim potezom evidentno je da Demokratska Partija Socijalista ne želi odustati od svog nauma destabilizicaije Crne Gore. Svesni da Miraš Dedeić sa svojom CPC nikada neće biti priznat kao legitimna i kanonska verska zajednica, pokušavaju silom da preuzmu Cetinjski manastir.

Cetinjski manastir je, podsećamo sedište Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske Pravoslavne Crkve, jedine legitimne kanonske autokefalne Pravoslavne zajednice u Crnoj Gori. Manastir je 2005. godine katastarski upisan kao vlasništvo opštine Cetinje, ali je Ustavni sud oborio tu odluku. Opština je sve ove godine bila dužna da manastir preknjiži na Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske Pravoslavne Crkve, ali to nikada nisu učinili.

Lažni patriotizam naprednjaka: Sprem'te se, sprem'te izbori! Više o tome OVDE.

Izvor: borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA