Najnovije

OVI, ONI I TV DUELI: Vučić nepovezano o ekologiji (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o ekološkom protestu najavljenom za 11. septembar pod nazivom "Ekološki ustanak" ističe da je pomenuti protest borba između opozicije. "To nema veze s nama, ti ustanci, to oni ustaju jedni protiv drugih. To će ovi ekolozi... to je borba protiv Đilasa i Jeremića, pa zato sad oni napadaju ove, da bi ovi mogli da se kandiduju, pa ko će od njih da preuzme primat od stranaka bivšeg režima, a ovi da se predstave kao novi, pošto za ove niko neće da glasa", u svom konfuznom maniru "objašnjava" Vučić voditeljki na TV Prva.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Vučić nije objasnio ko su "ovi", a ko "oni", niti kakve veze ima ekološki protest sa navodnim sukobima u opoziciji, ali očito mu nije bio cilj da objasni, već naprotiv da zbuni građane, i onako "usput" pomene Đilasa, Jeremića i bivšu vlast, odnosno dežurne krivce sa svaku lošu stvar koje se dešava u zemlji.

- To nema veze sa ekologijom, tu dođe od one Mire lutkarke do Damljana Kneževića - dodaje Vučić.

Govoreći o političkim debatama, Vučić ističe da opozicija želi jedino debatu sama sa sobom.

- Kad god sam bio u opoziciji, svakoga dana sam gde god sam bio pozvan, a mi smo tada bili najveća stranka ne u opoziciji nego u celoj zemlji, išao sam samo na duele - istakao je Vučić.

Predsednik je nekako zaboravio na činjenicu da od kada više nije opoziciji, godinama u nazad, ne ide na političke debate, iako je po sopstvenom priznanju pre išao "svakoga dana".

Takođe je Vučiću nekako promakla i činjenica da građani ne idu na ekološke proteste zbog opozicije, već zbog toga što su im ugroženi elementarni uslovi za život. Ili misli da je čist vazduh i bistra reka nekakav luksuz?

Projekat kompanije Rio Tinto, Beograd kao jedan od najzagađanijih gradova na svetu, požar na deponiji Vinča, reke u cevima zarad finansijske dobiti moćnika, kao i uništavanja mnogih reka, poput reke Pek, kao i devastiranje bare Reva,  samo su neki od razloga zašto građani odlaze na ekološke proteste.

Zbog toga Vučić neprestano pokušava zamenu teza kada su u pitanju ekološki protesti, prebacujući loptu na priče o sukobima opozicije, jer na taj način želi da ispolitizuje odbranu životne sredine. Iz istog razloga pominje i bivšu vlast, jer je svestan da su se građani probudili kada je u pitanju ekologija i zaštita životne sredine, a bivša vlast je uvek po pravilu režima kriva za sve.

Ekološki ustanak su podržale mnoge javne ličnosti poput legendarne Cece Bojković, Seke Sablić, Anite Mančić, Petra Božovića, te se očekuje veliki broj građana 11. septembra u Pionirskom parku, a režim s Vučićem na čelu uradiće sve kako bi jedan takav protest propao.

Kako je Milo Đukanović izgubio podršku Amerike, saznajte OVDE.

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA