Najnovije

PROMENA U DONBASU: Dve republike će funkcionisati kao jedna u skladu sa zakonodavstvom Rusije

Carinski punktovi između Luganske i Donjecke Narodne Republike biće ukinuti od 1. oktobra zbog stvaranja jedinstvene ekonomske zone i jedinstvenog carinskog prostora.

Donbas (Foto: Donjecka agencija novosti)

Odluka je doneta tokom rasprave o programu društveno-ekonomskog razvoja za 2022-2024 i sinhronizaciju zakonodavstva Luganske i Donjecke Narodne Republike, koja je održana u Domu vlade LNR, rekao je predsednik Državnog carinskog komiteta LNR Jurij Afanasjevski.

"Od 1. oktobra 2021. godine više neće biti carinskih punktova između Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike", rekao je on.

Afanasjevski je objasnio da će "u okviru funkcionisanja jedinstvenog carinskog prostora na jedinstvenoj carinskoj teritoriji funkcionisati jedinstveno unutrašnje tržište robe, primenjivaće se jedinstvene carinske tarife i druge mere za regulisanje spoljnotrgovinske razmene robe sa trećim zemljama".

„Postojaće jedinstveni režim trgovine robom sa trećim zemljama, jedinstvena carinska regulativa, slobodno kretanje robe između teritorija država članica bez upotrebe carinske deklaracije i državne kontrole. Roba iz LNR u DNR i roba iz DNR u LNR nije uvezena roba na teritorijama republika“, rekao je predsednik Državnog carinskog komiteta LNR.

On je dodao da su "dokumenti koje izdaju i overe državni organi LNR i DNR jednako priznati i primenjeni u republikama".

„Za potrebe carinske regulative, prijava prebivališta pojedinaca - državljana i mesta registracije pojedinaca - preduzetnika, pravnih lica u LNR i DNR kao stranih subjekata nema odlučujuće značenje, pa stoga pojmovi "rezident" i "nerezident" ne mogu se koristiti za regulisanje odnosa u oblasti carinskih poslova na jedinstvenoj carinskoj teritoriji", rekao je Afanasjevski.

Kako prenosi „Ruskaja Vesna“, lideri Donjecke i Luganske Narodne Republike Denis Pušilin i Leonid Pasečnik usvojili su Deklaraciju o stvaranju jedinstvenog ekonomskog i carinskog prostora u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.

O ukrajinskoj sabotaži na Krimu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA