Najnovije

UKRAJINSKA SABOTAŽA NA KRIMU: Subverzivni napad na gasovod

Ukrajinska obaveštajna služba odgovorna je za subverzivni napad na krimski gasovod koji se dogodio 23. avgusta ove godine, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

Krim (Ilustracija: Gugl mape)

„Utvrđeno je da je sabotažu organizovala teritorijalna jedinica Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine u gradu Hersonu, takozvana operativna služba „Tavrija“ uz učešće Medžlisa Tatara sa Krima “, navodi se u saopštenju FSB, prenosi TASS.

Kako se navodi, 4. septembra ove godine pripadnici FSB Rusije uhapsili su stanovnike Krima, zamenika predsednika Medžlisa Narimana DŽelalova koji je bio posrednik i direktne izvršioce sabotaže Asana i Aziza Ahmetova.

Izvršioci su putovali u Ukrajinu u grad Herson, gde su ih vojni obaveštajci obučavali za rad sa eksplozivima, a obećano im je oko 2.000 dolara za obavljenu sabotažu.

FSB je saopštila da im eksploziv u junu dostavljen na Krim, a napad je planiran za Dan nezavisnosti Ukrajine.

Ruske vlasti na Krimu saopštile su da su nepoznate osobe 23. avgusta oštetile gasovod u brdskom delu regiona, koji je narednog dana, nakon što je popravljen, ponovo počeo sa radom.

Juče je sud odredio zadržavanje četvoro osumnjičenih za sabotažu na gasovodu, i odlučio da vođa krimskih Tatara, Nariman DŽelalov, bude zadržan u pritvoru dva meseca zbog sumnje da je učestvovao u ovom napadu.

Kakav veliki dogovor su sklopile Rusija i Turska, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA