Najnovije

Najopasniji tenk na svetu ruski T-14 Armata, odlazi u Siriju na stalnu ratnu misiju

Uprkos činjenici da su ruski teški tenkovi T-14 „Armata“ prethodno bili testirani u Siriji, kako je izjavio načelnik Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturov, pojavile su se informacije da će prvi serijski tenkovi biti poslati u Siriju na stalni ratni raspored, do kraja ove godine.

Armata (Foto: mil.ru)

“Armate” će morati da se testiraju u stvarnim borbenim uslovima, nakon čega će u trupe biti pokrenute masovne isporuke ovih teških oklopnih tenkova.

Novinari su uspeli da saznaju da je ranije već razmatrana mogućnost slanja tenkova T-14 Armata u Siriju radi testiranja ovih borbenih vozila u realnim borbenim uslovima i razrade interakcije posade.

Poznato je da su prvi serijski tenkovi T-14 „Armata“ prethodno prebačeni u naoružanje ruske vojske, a sledeće godine planira se početak masovnih isporuka ovih teških vozila.

Što se tiče prebacivanja tenkova T-14 Armata u Siriju, stručnjaci smatraju da se informacije koje su se pojavile mogu u potpunosti smatrati proverenim, budući da se skoro sve najnovije rusko naoružanje testira u arapskoj republici.

Kojih pet oružja može Pekingu pomoći da u sukobu sa SAD odnese pobedu pogledajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA