Najnovije

UKRAJINSKA VOJSKA TRPI GUBITKE U DNR I LNR: Narodna milicija uzvraća udarac

Oružane snage Ukrajine nastavljaju granatiranje teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike. Branitelji Donbasa uzvraćaju vatru. Ukrajinska vojska trpi gubitke i u DNR i u LNR.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Granatiranje Donbasa od strane Oružanih snaga Ukrajine ne prolazi nekažnjeno. Kako je saopštio pres centar operativno-taktičke grupacije (OTG) "Vostok", juče su dva ukrajinska vojnika ranjena uzvratnom vatrom boraca DNR. Osim toga, Oružane snage Ukrajine pretrpele su gubitke u LNR. U rejonu naselja Krjakovka, šest ukrajinskih vojnika pogođeno je uzvratnom vatrom. Evakuisani su u bolnicu u Harkovu. Informaciju je potvrdio pres centar ukrajinske Operacije združenih snaga. Danas je, tokom uzvratne vatre Narodne milicije DNR, najmanje još jedan ukrajinski vojnik iz OTG Vostok teško ranjen.

Podsećamo, Oružane snage Ukrajine stalno krše sporazume iz Minska, uključujući Dodatne mere za osiguranje prekida vatre i kontrolu njihove usklađenosti, koje su stupile na snagu 27. jula 2020. godine. I vojnici Donjecke i Luganske Narodne Republike i civili potpadaju pod granatiranje Oružanih snaga Ukrajine.

Kako se Rusi i Belorusi spremaju za gerilski rat protiv NATO pakta, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA