Najnovije

Dačić: Opozicija želi da referendum ne uspe i da nam nanesu štetu pred izbore

Predsednik Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je građane da izađu na referendum o promeni Ustava 16. januara, zaokruže "za" i time pokažu "građansku svest jer je u njihovom interesu da referendum uspe", ali deo opozicije se tome protivi nastojeći da nanese političku štetu vlastima.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

„Ove izmene su uslov svih uslova da dalje napredujemo u evrointegracijama. Evropske institucije su godinama tražile izmenu Ustava smatrajući da je sadašnji način biranja sudija i tužilaca u parlamentu politizacija, ali su se i građani žalili na stanje u pravosuđu“, rekao je Dačić za TV Prva.

Prema njegovim rečima, deo opozicije se koristi lažima, tvrdeći da se u Ustavu menja deo oko Kosova, ali je to nemoguće, jer se amandmani odnose samo na pravosudni deo.

„To je sad politička borba. Neke opozicione stranke ne žele da referendum uspe, odnosno da građani glasaju protiv, nastojeći da time oslabe vlast i nanesu nam političku štetu uoči izbora i kao neku svoju pripremu za njih“, rekao je Dačić.

On je naveo da su se strukovana udruženja - Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca izjasnili pozitivno povodom ovih izmena, što je, po njegovom mišljenju najvažnije, kao i Venecijanska komisija.

Govoreći o izborima, on je podsetio da je još pre trideset godina ušao u parlament i prošao niz izbora tako da "nema tremu" pred izbore 3. aprila ove godine.

"Mi u SPS kao i u koaliciji znamo koje je naše biračko telo", rekao je Dačić.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA