Najnovije

KAKAV ŠOK! Progovorio čovek koji pravi pitanja za Slagalicu - Otkrio najveću tajnu jedne igre, ali i ne samo to!

Pitanja za jedan od najpopularniji TV kvizova ikada kod nas - Slagalicu - sastavlju tri čoveka. Jedan od njih, Ivan Andonov je u nedavnom intervjuu otkrio kako se zapravo prave pitanja u Slagalici. Ono što je možda najinteresantnije a što mnogi nisu znali je da je reč u prvoj igri (slagalici) već unapred određena. Tačnije, uvek od ponuđenih slova možete sastaviti barem jednu reč od 10 slova.

"Mi određujemo reč unapred. Uver bude bar desetka. Ranije je bilo na početku Slagalice da vičeš rendom stop. I onda ti izađu tri slova ‘dž’ i šta onda da sklopiš. E to je onda minut mrtvog programa na TV-u. Mnogi gledaoci će promeniti kanal. E onda je uvedeno da barem bude reč od 10 slova. Što se tiče igre Moj broj i Skočko tu već sve zavisi od kompjutera", kaže Andonov za podkast "Agelast"

Kad njih trojica spreme pitanja onda se ona šalju uredništvu na dalju obradu. Tu onda budu minimalne ili nikakve izmene. Andonov otkriva i kako se određuje koje težine će biti pitanja u igri Ko zna zna."U igri Ko zna zna, ja imam osnovnu smernicu kad pravim epizodu – četiri laka, četiri srednja i dva teža pitanja. U Slagalici 4-5 pitanja bi trebalo da bude da 90 odsto gledalaca zna. Ona 2-3 teža pitanja se trudimo da budu zanimljiva i sveža. Ne smeš da pitaš npr ko je najpoznatiji taj i taj jer to je potpuno relativna kategorija. I izbegavamo pitanja po principu ko je sa kim u braku. To nikad ne znaš jer oni mogu za dva meseca da se razvedu", kaže Andonov.

Podsetimo, sredinom decembra "Slagalica" i voditeljka Kristina Radenković digli su buru na društvenim mrežama, kada je prošle nedelje takmičar dao tačan odgovor ali ga je voditeljka ispravila jer, kako ona smatra, nije dobro akcentovao reč. Međutim, to nije prvi put da je voditeljka ispravila takmičenje zbog akcentovanja reči. Na društvenim mrežama isplivao je još jedan snimak, ovaj je malo stariji ali je Kristina ponovo pokazala kako smatra da treba da se akcentuje reč.

Takmičarka je ovog puta rešavala igru Asocijacije i dala konačno rešenje "televizija", a voditeljka je ispravila.

"Televizija je, ali priznaćemo", rekla je Kristina koja je drugačije akcentovala reč. Međutim, još veći hit je to što je voditeljka i sama sebe posle ispravila za istu reč.

Izvor: Mondo
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA