Najnovije

DEPORTUJ TOG ĐOKOVIĆA!" POLITIČAR VRŠI PRITISAK NA MINISTRA: Pusti odluku sudije, imaš moć da ga proteraš iz Australije

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je australijske vlasti na sudu i tako mu je vraćena viza za ulazak u zemlju, međutim i dalje ga "u šaci drži" ministar za imigracije Aleks Houk.

Prema australijskom zakonu, Houk ima diskreciono pravo da poništi odluku suda i deportuje Novaka Đokovića, i pritom mu zabrani ulaz u zemlju na tri godine, ali još se ne osuđuje da "preseče". Srbin već trenira u Melburnu i poznato je da je prvi nosilac na turniru, a sve dok Houk svoji odluku odlaže.

Očekivalo se da će sve biti rešeno u četiri sata nakon presude sudije Entonija Kelija, međutim što Houk više čeka, to je pod većom "paljbom" i jedne i druge strane.

Sada se oglasio bivši novozelandski imigracioi ministar Keli Berk koji traži da se poništi Novakova viza.

"Federalni imigracioni ministar Alek Houk ima pravo, da po australijskom zakonu, poništi vizu Novaka Đokovića. Ne postoji ništa što je rekao sudija Entoni Keli što može da poništi ministarska ovlašćenja", naglasio je kontroverzni političar koji će u martu proslaviti 80. rođendan.

Političar koji je pre nekoliko godina uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju jedan je od retkih koji su stali na stranu Aleksa Houka pred kojim je možda i najteža odluka u karijeri.

"Ako je zakon lepo nalagao svima da u Australiju mogu da uđu uz dokaz o dve primljene doze vakcine protiv korona virusa i ako Đoković to nije imao kod sebe - onda njegov ulazak u Australiju nije dozvoljen. To treba da bude odluka ministra Houka i mora daje donese", zavapio je Keli Berk.

Podsetimo i da je Novak Đoković sada u centru pažnje zbog toga što je u dokumentima koje je priložio pronađena netačna informaciaj što "češljaju" australijske vlasti, čak prete i zatvorom do godinu dana.

Izvor:  Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA