Najnovije

Rusija nema više gde da se povuče, nećemo dozvoliti ugrožavanje nezavisnost i suvereniteta

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov pozvao je Vašington da odustane od agresivne retorike međunarodnog proširivanja i da skloni svoje vojne potencijale dalje od ruskih granica.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane)

On je naglasio da Rusija nema gde da se povuče, te da se NATO "prikrao" ruskim granicama i pokušava da dominira ne samo na kopnu, već i na moru i u vazduhu.

- Nećemo dozvoliti razvoj događaja koji će ugroziti nezavisnost i suverenitet Ruske Federacije, poručio je Antonov.

Ruski ambasador podsetio je da SAD, zajedno sa Rusijom, snose posebnu odgovornost za međunarodni mir i bezbednost, kao što je to navedeno u Povelji UN, javio je TASS.

- Vreme je da se odustane od agresivne retorike proširenja u inostranstvu i da se razmisli o tome kako će buduće generacije živeti zajedno. Kako bi se to učinilo, potrebno je da se uradi vrlo malo – da se poštuje sused i da se sklone vojni potencijali dalje od ruskih granica, rekao je Antonov.

Konsultacije Rusije i SAD o bezbjednosnim garancijama održane su 9. i 10. januara u Ženevi. Sastanak Saveta NATO-Rusija zakazan je za danas u Briselu, dok će Stalni savet OEBS-a sutra održati sastanak u Beču.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA