Najnovije

Zabranjena tema: Kako su srpski pravnici oborili hrvatsku optužnicu protiv Srba na Županijskom sudu

Mejnstrim mediji, iako informativnog karaktera u službi građana Srbije, daleko više forsiraju navodne zločine Srba, presude koje su donete u korist Hrvata, muslimana pa čak i Šiptara u prethodnim ratovima širom SFRJ, nego što daju prostora pozitivnim i takoreći jedinstvenim ishodima gde je slučaj rešen ili je blizu rešenja u korist Srba.

Gosti emisije Vaseljenska TV bili su pravnici heroji! LJudi koji su za čitav srpski narod učinili izuzetne stvari, ali pod kišobranom medijskog mraka njihova dela ostala su neprimetna.

Dekan pravnog fakulteta u Novom Sadu i profesor krivičnog prava Branimir Ristivojević, advokat iz Novog Sada Ivan Gvozdenac i advokat Dragoslav LJubičanović, zahvaljujući kome smo i došli do ove zabranjene teme.

Naime,kao prijatelji suda u Hrvatskoj, advokati Ivan Gvozdenac i dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branimir Ristivojević, uspeli su po prvi put u novijoj istoriji da obore optužnicu protiv navodnih srpskih zločina u Hrvatskoj, tačnije prvi put u praksi Veća za ratne zločine Županijskog suda u Zagrebu pre tri godine vraćena je na dopunu istrage tamošnjem tužilaštvu optužnica kojom se 29 pSrba tereti za ratne zločine u hrvatskom selu Voćin 1991. godine, gde je ubijeno 47 Hrvata.

Pomenuta optužnica podignuta je posle više od 24 godine istrage, u toku 2016. godine. NJom se okrivljeni Srbi terete da su kao pripadnici paravojnih formacija ubili 47 civila i tri ratna zarobljenika u hrvatskim selima Voćin, Hum i Krasković, između leta i zime 1991.

Trojica pravnika osim izuzetne priče o obaranju ove presude, osvrnuli su se i na promenu predloga promene Ustava, gde su jednoglasno poručili da do toga ne sme doći i pozvali građane da u što većem broju izađu na referendum i zaokruže NE!

Autor i voditelj je Vesna Veizović.

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA