Najnovije

BAKIR ZVECKA ORUŽJEM! Izetbegović se sastao sa generalima: „Stavljamo se na raspolaganje!“

Zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović sastao se danas sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

– Zajednički je istaknuta važnost pružanja institucionalnog odgovora na aktuelne izazove i prijetnje sa kojima se država suočava, te jačanja kapaciteta državnih institucija. Predstavnici Udruženja generala BiH su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama BiH. Upoznali su Izetbegovića sa namjerom da se u narednom periodu sastanu sa predstavnicima svih probosanskih političkih stranaka – saopšteno je iz SDA.

Dodaje se da je Izetbegović pozdravio poziv Udruženja generala BiH za uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih probosanskih parlamentarnih stranaka po pitanju zaštite interesa države BiH.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja generala BiH Rizvo Pleh, zamjenik predsjednika Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, generali DŽemal Merdan, Nedžad Ajnadžić, Ismet Alija, Enes Huseinović i Mustafa Polutak, te predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić.

 

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA