Najnovije

KINESKA STUDIJA ŠOKIRALA SVET: SAD da su napravile koronavirus i "posejale" ga po svetu

 Kina je označila Sjedinjene Države kao zemlju koja je napravila koronavirus i proširila ga po svetu.

Novinska agencija Sinhua predstavila je izveštaj Instituta „Tajhe“ i privatnog kineskog trusta mozgova Intelligence & Alliance (IATT) pod naslovom U.S. Responsible for Global Spread of COVID-19. To jest: „SAD su odgovorne za globalno širenje KOVID-19“.

SAD su, u suštini, optužene za nastanak i širenje virusa KOVID-19.

U izveštaju se navodi: „Podaci iz više izvora ukazuju na to da su Sjedinjene Države najverovatnije lokacija nastanka virusa KOVID-19 i da snose najveću odgovornost za brzo širenje bolesti širom sveta. NJihove političke manipulacije su dodatno zakomplikovale globalne napore u borbi protiv pandemije“.

Kineska studija je analizom američkih izvora pokazala da je korona virus registrovan u Sjedinjenim Državama u decembru 2019. godine, mesec dana pre zvanično registrovanog prvog slučaja.

U njoj se navodi da je 30. marta 2020. u časopisu New England Journal of Medicine  objavljen članak o 24 teško bolesna pacijenta u američkom gradu Sijetlu.

„Nijedan od tih pacijenata nije u prethodnom periodu putovao u zemlju sa poznatim prenosom virusa kao što su Kina, Republika Koreja, Iran ili Italija... Genomska i epidemiološka analiza virusa sa sekvencijom RNK pronađenog u zapadnom Vašingtonu pokazala je da je širenje SARS-CoV-2  bilo rezultat lokalnog prenosa...“ – naveli su tada sami američki naučnici.

Kineski analitičari skreću pažnju i na manipulisanje sa vremenom otkrivanja koronavirusa u Sjedinjenim Državama.

Ovaj zaključak potkrepljuje studija IATT pod naslovom „Nulti pacijent“ u kojoj se citira članak „Istraživanje smrtno opasnih mikroba u vojnoj laboratorii obustavljeno iz bezbednosnih razloga“ (The New York Times).

U studiji se ukazuje da za 12 severoistočnih država Sjedinjenih Država datumi prve infekcije padaju uglavnom između avgusta i oktobra 2019. Najraniji od slučajeva bio je 26. aprila 2019. na Rod Ajlendu, a najkasniji 30. novembra 2019. u Delaveru.

Svi ti datumi su raniji od zvaničnog datuma otkrivanja KOVID-19 u SAD.

Kineski analitičari sugerišu da je koronavirus stvoren u tajnoj laboratoriji Pentagona u Fort Detriku: „Sjedinjene Države su bile pionir u istraživanjima u oblasti rekombinantnih virusa i imaju potencijal bez premca u toj oblasti. Takođe su finansirale i sprovele više istraživanja o koronavirusu nego bilo koja druga zemlja. Još do 2015. godine je tim dr Ralfa Barika na Univerzitetu Severne Karoline razvio najnapredniju tehnologiju rekombinacije koronavirusa i dobio genetske sekvence koronavirusa a u saradnji sa vojnom biolaboratorijom u Fort Detriku“.

Tu laboratoriju je američka vojska naglo zatvorila zbog sumnje na „bekstvo virusa“ u julu 2019. Nakon njenog zatvaranja usledili su izveštaji o izbijanju nepoznate upale pluća sa simptomima sličnim KOVID-19 u blizini Fort Detrika.

Moguće je da je tu izvor pandemije – ukazuju Kinezi.

Napominjemo da smo već pisali da je korona virus KOVID-19 veštački stvorila grupa naučnika u Sjedinjenim Državama 2015. godine. Tu grupu je predvodio Vineet D. Menachery čije je osnovno mesto rada – Nacionalna laboratorija Galvestona (Galveston National Laboratory, GNL) pri Univerzitetu Teksasa.

O tome se raspravljalo 9. novembra 2015. u najautoritativnijem medicinskom časopisu Nature Medicine, u članku „A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence“ (Klaster koronavirusa nalik na SARS koji raznose slepi miševi pokazauje potencijal za prenos na ljude).

Prvi među autorima ovog članka je upravo Vinit D. Menašeri.

U studiji njegove grupe se ukazuje: „Koronavirusi koje su stvorili naučnici mogu efikasno da se repliciraju u primarnim ćelijama ljudskog respiratornog trakta i da postignu titre in vitro (u epruveti) ekvivalentne epidemiji SARS-CoV sojeva. Pored toga, eksperimenti in vivo (unutar živog organizma) pokazuju replikaciju virusa-himere u plućima miševa sa primetnom patogenezom. Procena dostupnih imunoterapijskih i profilaktičkih metoda zasnovanih na SARS pokazala je nisku efikasnost. I pristupi monoklonskim antitelima i vakcinama nisu uspeli da neutrališu i zaštite od CoV infekcije korišćenjem novog soja sa šiljcima“.

Ovo znači da su dugotrajne metode lečenja virusnih bolesti nemoćne protiv korona virusa koji je stvorila grupa Vineet D. Menachery.

Autori su objavili da su dobili krajnje opasni irus i da je „pojava SARS-CoV najavila novu eru u prenosu teških respiratornih bolesti između bioloških vrsta što će dovesti do brzog širenja širom sveta i ogromnih ekonomskih posledica“.

Ova publikacija u autoritativnom naučnom časopisu ubedljivo dokazuje da je SARS-CoV koronavirus veštački stvoren u Sjedinjenim Državama.

U laboratoriji Galveston.

Istraživanja u toj laboratoriji finansiraju, kako piše italijanski stručnjak Beatris Kavali, „Pentagon, američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), federalne agencije i, suvišno je reći, biofarmaceutska industrija.

I izveštaj kineskih analitičara ukazuje da se na korona virusu istovremeno radilo u Fort Detriku i Galvestonu. Takođe: da je 14 pre izbijanja epidemije u Vuhanu (a toliki je inkubacioni period) u taj kineski grad stiglo 300 američkih vojnih sportista... 

U mnogim zemljama su rani slučajevi zaraze koronavirusom povezani sa Sjedinjenim Državama: „Čak 12 država... zvanično je izvestilo da je njihov nulti pacijent došao iz Sjedinjenih Država“.

Prema studijama japanskog Univerziteta Kajo, Univerziteta u Tel Avivu i kanadskih lekara, zarazu u te zemlje su „doneli ljudi koji su stigli iz Sjedinjenih Država“, ukazuje da „soj virusa koji potiče iz Sjedinjenih Država“, podvlače kineski analitičari.

Pentagon se, inače, već priprema za biološki rat.

U decembru 2019. je američka kompanija FLIR Systems, Inc. pobedila na velikom tenderu Agencije za napredna istraživanja u oblasti odbrane (DARPA) za proizvodnju nove generacije borbenih odela koja mogu da zaštite vojnike od biološkog i hemijskog oružja.

Potpisale su ugovor „za brzi razvoj novih tkanina sa ugrađenim katalizatorima i hemikalijama koje pri kontaktu mogu da izdrže hemijske i biološke pretnje“.

Novi visokotehnološki materijal biće utkan u uiforme američkih vojnika.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA