Najnovije

Činjenice o vakcinama: Istina

Dr Vernon , bivši lekar opšte prakse, je autor mnogih međunarodnih bestselera uključujući i ‘Ko god vam kaže da su vakcine bezbedne i efektivne laže ( evo i dokaza). 

Piše: dr Vernon Koulman, MB ChB DSc FRSA ( Dr Vernon Coleman MB ChB DSc FRSA)

Provakserski establišment voli da demonizuje one koji se usuđuju da dovode u pitanje vakcinaciju- odbacujući ih kao ‘antivaksere’. Britanski premijer Boris DŽonson ( Boris Johnson) je objavio da je bilo ko ko preispituje vakcinaciju ‘ludak’. Mene demonizuju kao antivaksera prosto zato što sam objavio kritike koje pokazuju kako i kada vakcine mogu biti opasne i neefektivne.

Verujem da je važno proučavati  odnos između rizičnosti i vrednosti bilo kog leka. Ukoliko dajete lek pacijentu  na samrti,  onda su rizici i nus efekti manje značajni od toga da li dajete lek nekome sa relativno minornom bolešću.

Vakcine se obično daju zdravim pacijentima pa je važno da rizici budu neznatni, a nus efekti po mogućstvu prolazni i beznačajni. Tužno je to što mnoge savremene vakcine nisu ni bezbedne ni efektivne. Pro-vakseri konstantno i opsesivno veruju da su sve vakcinacije bezbedne i efektivne sve vreme. To je očigledno netačno.
Svetska Zdravstvena Organizacija ( WHO prim.prev.) je priznala da  su vakcine koje gura SZO i Bil Gejc ( Bill Gates)  izazvale izbijanje polio bolesti u Sudanu a neka deca su sada paralizovana kao posledica toga. Evo još nekih činjenica o vakcinama koje  su vam  vaša vlada ( i provakserski nastrojeni novinari) možda zaboravili da  kažu..

1.    Neke vakcine ( poput onih koje se administriraju nazalno) sadrže milione živih virusa sa neumanjenom toksičnošću. Ovi virusi možda ponekad ožive ili mogu da mutiraju. 2016.-te godine Centar za kontrolu bolesti u SAD, je povukao nazalnu vakcinu protiv gripa jer nije bila efektivna. Nazalne vakcine mogu da uzrokuju ozbiljne neurološke i bihejvioralne nus efekte

2.     Proizvodnja vakcina u toku nekoliko meseci umesto u toku dugog niza godina u ogromnom stepenu uvećava opasnosti od iste. Neki se ozbiljni nus efekti  ne pojave godinama nakon vakcinacije. 

3.     H1N1 vakcina protiv gripa je kao rezultat dobila  sudske tužbe širom sveta. Medinski žurnal  British Medical Journal  je izvestio da mesecima pre nego što su ozbiljni nus efekti prijavljeni, i proizvođač i zvaničnici za javno zdravlje su znali za opasnost od njih.

4. Glakco Smit Klajn ( jedna od farmaceutskih kompanija koja proizvodi kovid 19 vakcinu) je bila kažnjena mnogo puta. Na primer, nakon što su priznali krivicu za federalne kriminalne prestupe GSK se složio da isplati 3 milijarde dolara. To je najveća medicinska prevara u istoriji SAD. Kompanija je bila kažnjena sa 490 miliona dolara za davanje mita u Kini. Postoji spisak nekih kazni koje je GSK isplatila  na sajtu www.vernoncoleman.com 
 
5. Britanska vlada je isplatila 60 miliona funti pacijentima koji su oštećeni Pandemriks vakcinom ( pandemrix) GSK kompanije. ( GSK je zahtevala da je vlada oslobodi od potraživanja  odštete). Britanska vlada mora da plati tolike svote novca roditeljima dece koja su oštećena nekim vakcinama da postoji fiksni iznos od 120 000 funti za trajno oštećenu decu.

U Sjedinjenim Državama , država je isplatila preko 4 milijarde dolara za štetne posledice od vakcina. Oko 18 000 pojedinaca je dobilo tu svotu novca. To je puno novca da ih država isplati za lečenje koji bi trebalo da bude savršeno bezbedno. 2019.te fiskalne godine , $131,485,775  je isplaćeno pojedincima oštećenim od vakcina kao obeštećenje.  

 6. Nacionalni Izvršni Direktor za nauku , Sir Patrik Valans (Sir Patrick Vallance ) ,radio je za GSK   između 2006.g do 2018.g  Do trenutka kada je otišao iz kompanije, on je bio član Upravnog odbora. Valans (Vallance) je bio pun oduševljenja o novoj vakcini za kovid 19. 

7. Ostali proizvođači vakcina takođe imaju užasan ‘dosije’ kad je  bezbednost vakcina u pitanju. Astra Zeneka  ( Astra Zeneca) takođe priprema vakcinu za kovid 19. Spisak kazni koje je platila Astra Zeneka je na sajtu www.vernoncoleman.com . Sugerišem vam da pročitate detalje pre nego što prihvatite vakcinu koju pravi ova kompanija.

8.  Nikakvo dugoročno, nezavisno istraživanje nije napravljeno da bi se uporedilo zdravlje dece koja su primila čitav niz vakcina nasuprot deci koja nisu primila vakcine. Zasigurno, ukoliko bi davaoci vakcina imali poverenje u svoj proizvod, to bi bilo prvo istraživanje koje bi uradili, zar ne? Provakseri  odbijaju da diskutuju značaj vakcina.

9. Nijedno dugoročno, nezavisno istraživanje nije napravljeno da bi se izmerila inter-reaktivnost između vakcina i lekova na recept. 

10. Da li repetitivna vakcinacija slabi imuni sistem? Nijedno dugoročno, nezavisno istraživanje nije napravljeno da se izmeri efekat vakcinacije na imunološki sistem. 

11. Nijedno istraživanje nije obavljno da se proveri da li mala deca koja prime toliki broj vakcina imaju od njih zdravstvene probleme. 

12.  Pacijenti koji pate od ozbiljnih nus efekata nakon kovid 19 vakcinacije neće moći da pokrenu zakonsku tužbu u cilju dobijanja odštete. Farmaceutske kompanije, vlade i lekari su svi zaštićeni od pokretanja zakonskog spora protiv njih – čak i ako pacijenti ostanu doživotno paralizovani. 

Prevod ca engleskog  angloworld translations anglo.world.translations@gmail.com 
Copyright Vernon Coleman September 2020

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA