Najnovije

AMERIKANCI U ŠOKU: Ruske diplomate "nagovestile" da se rakete mogu pojaviti u blizini američke obale

Ruske diplomate, na pregovorima sa predstavnicima SAD i NATO-a o bezbednosti, „nagovestile“ su mogućnost razmeštanja nuklearnih projektila „bliže američkoj obali“ u slučaju da Zapad ne prihvati zahteve Moskve o bezbednosnim garancijama u Evropi, piše „NJujork tajms“, pozivajući se na zapadne diplomate koje su učestvovale u diskusijama.

Cirkon (Foto: Jutjub)

Po verziji lista, ruski predstavnici nisu direktno saopštili da postoje takvi planovi. „NJujork tajms“ ne navodi ni na koji način su ti nagoveštaji izražavani niti o kojim državama i teritorijama „u blizini američke obale“ se radi. Ipak, on tvrdi da bi to omogućilo da se skrati vreme doleta raketa do cilja na pet minuta.
Po mišljenju autora članka, ne može se reći koliko su ozbiljni ovi planovi niti da li su oni pokušaj da se zaplaše zapadne države da prihvate ruske zahteve na pregovorima. U isto vreme, kako ističu novinari, ove namere podsećaju na Karipsku krizu sa početka šesdesetih godina prošlog veka.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov ranije je izjavio da ne isključuje mogućnost da bi u slučaju neuspeha pregovora sa Zapadom o bezbednosnim garancijama mogle biti preduzete mere poput razmeštanja ruske vojne infrastrukture na Kubi i u Venecueli.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA