Najnovije

"Srbija se oslobodila straha - on sada stanuje na Andrićevom vencu"

- Srpska Nova godina počela je u skladu sa željom naroda - Vučić je izgubio na referendumu 16. januara! To znamo svi, a to zna i on. Beograd, Novi Sad, Niš, kao najveći gradovi, ali i Gornji Milanovac, LJig, Sremski Karlovci i građani u mnogim drugim našim mestima, jasno su rekli NE predlogu ustavnih promena, a zapravo jedno veliko NE naprednjačkom režimu - kaže Boško Obradović, lider Dveri.

On smatra da je stvorena nova pobednička kolektivna volja koju nikakva krađa na biračkim mestima gde opozicija nije imala čuvare kutija, postreferendumska propagandna mašinerija niti vučićevska tragikomična matematika ne mogu da sakriju.

- Srbija se oslobodila straha. On sada stanuje na Andrićevom vencu. Za ovaj prvi izborni poraz Vučića od preuzimanja vlasti bila je potrebna vera. Malo ko je verovao u uspeh opcije NE na referendumu. Dveri su od samog početka verovale u građane i sebe, i bile jedan od najaktivnijih nosilaca NE kampanje i dinamički faktor ove pobede. Terenskom akcijom, nizom uspešnih tribina u Beogradu, Nišu, Čačku, javnih i medijskih nastupa, internet-kampanjom, bilbordima i što je najbitnije mobilizacijom i obukom članova referendumskih odbora, Dveri su se hrabro suprotstavile režimu na prvoj liniji fronta. Izveli smo na biračka mesta 2500 kontrolora, koji su svi do jednog postali heroji demokratije u Srbiji, stajali često i sami protiv svih iz vlasti na bitračkim mestima, braneći narodnu volju – kaže on.

Obradović objašnjava da uprkos pozivu ambasadora uticajnih zapadnih država i njihovom antidiplomatskom činu pozivanja na glasanje za stranu režima, građani su jasno izrazili većinski stav NE promeni Ustava, demonstrirajući novu ustavobraniteljsku volju.

- Za Dveri nema bolje potvrde ko je bio nosilac i udarna snaga referendumske kampanje od medijskog napada na naš pokret na Pinku, i drugim režimskim medijima, koji su u očajničkom pokušaju kontrole štete od poraza pokušali da sramno, u svom maniru, klevetaju Dveri. Taj besprizorni napad, ali i pokušaj prisvajanja referendumske pobede od strane onih koji su ignorisali ovu borbu, ili onih koji bi da rad Dveri na terenu i naše kontrolore pripišu sebi, govori da smo uspeli.  Ovom pobedom uspostavljen je model borbe i pobede nad Vučićem i za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore 3. aprila. Za nju će biti potrebna ista ova referendumska vera u narod i sebe. I ogroman rad koji smo sada pokazali na delu – rekao je Obradović.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA