Najnovije

Raković: Novi izbori u Crnoj Gori najbolje rešenje

Istoričar Aleksandar Raković kazao je sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske da su novi izbori u Crnoj Gori najbolje rešenje jer parlamentarna većina više ne može da se dogovori.

Raković je rekao da nema bojazni od toga da se DPS vrati na vlast jer je Crna Gora sada drugačija sredina u kojoj Đukanovićeva stranka ne kontroliše medije, u velikoj meri je razvlašćena a nema više ni aviokompanije Montenegro erlajns koja bi prevozila glasače DPS-a iz udaljenih delova Evrope i sveta.

Kada je reč o Srbiji i Srpskoj, Raković je naglasio da će javnost na narednim izborima dati podršku Demokratskom frontu jer je reč o Srbima koji imaju isti identitet kao i svi ostali Srbi.

Prema Rakoviću, srpsko pitanje u Crnoj Gori mora se rešiti a Krivokapić to čak nije ni započeo. S tim u vezi, Krivokapić u maju 2021. nije potpisao Temeljni ugovor jer su ga na to nagovorili oni koji su se zalagali za tzv. „Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori“.

Potom nije bilo moguće ispraviti seriju grešaka i jednostranih poteza koje je vukao Krivokapić. Stoga će, kaže Raković, Temeljni ugovor potpisati naredni premijer Crne Gore.

Raković je naglasio da će srpski faktor ostati dominantan nakon sledećih izbora i da istorijski karakter Crne Gore kao srpske države niko razuman ne bi mogao da negira.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA