Najnovije

AMERIČKI PLAĆENICI PRIMEĆENI U DONBASU? Jan Leščenko: Zapadni instruktori obučavaju ukrajinsku vojsku

Plaćenici američke privatne vojne kompanije primećeni su u Donbasu, rekao je za RIA „Novosti“ načelnik uprave Narodne milicije Luganske Narodne Republike Jan Leščenko.

- Instruktorima je zabranjeno da se nalaze u zoni 'Operacije združenih snaga', ali mi smo više puta beležili njihovo prisustvo u zoni sukoba. Postoje pouzdane informacije o prisustvu plaćenika (američke privatne vojne kompanije) 'Akademi', ranije poznate kao 'Blek voter' u zoni 'Operacije združenih snaga' - rekao je Leščenko.

Kako je dodao, još 2014. godine postalo je jasno da zapadni instruktori obučavaju ukrajinsku vojsku.

- Treninzi se održavaju na poligonima u Lavovskoj oblasti, na Javorovskom poligonu, u 235. centru za obuku jedinicu u Nikolajevskoj oblasti, na 241. poligonu u Hersonskoj oblasti i na aerodromima 'Školjni' u Odesi, 'Kuljbakino' u Nikolajevskoj i 'Ozerno' u Žitomirskoj oblasti - precizirao je Leščenko.

Takođe je istakao da iz nekoliko razloga, kao što su nemotivisanost ukrajinskih vojnika i kratko vreme obuke, zapadni instruktori imaju male mogućnosti da pripreme „koliko-toliko kvalifikovane kadrove“.

Ranije je potpredsednik Saveta federacije Rusije, sekretar generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ Andrej Turčak ocenio da bi Rusija trebalo da pomogne DNR i LNR isporukama određenih vrsta naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti pred mogućom agresijom.

Izvor: rts.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA