Najnovije

KAKO BI IZGLEDAO RAT KINE I TAJVANA U GRADOVIMA: Ovo je simulacija sukoba od koga svi strahuju! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Tajvana organizovalo je veliku vojnu vježbu u kojoj su učestvovale vojne trupe i oklopna vozila, a u okviru koje se simulirala ulična bitka protiv kineske vojske.

Prema informacijama tajvanskog ministarstva, vojnici su se podelili u dve grupe i simulirali su ulične borbe u gradskom naselju. Pucali su jedni na druge iz kuća i barikada, a tenkovi su prolazili gradskim ulicama u potrazi za "neprijateljima".

Jedan od tajvanskih instruktora u Vojnoj pešadijskoj školi Kivi Yang izjavio je kako urbano ratovanje postaje sve važnije u obučavanju vojnika.

"Svaka buduća bitka za zaštitu Tajvana bit će urbani rat. Većina stanovnika Tajvana upravo živi u gradovima. Borbeni planovi kineskih komunističkih trupa prvo podrazumevaju invaziju iz priobalnih gradova, a zatim će borbe napredovati prema stambenim naseljima i komercijalnim područjima. Na kraju rata, cilj će biti osvajanje planinskih sela", rekao je Jang.Takođe, vojni instruktor je naglasio kako bi promjenjivo vrijeme i planinski lanci predstavljali veliki problem za eventualno invaziju teritorije Tajvana te je pojasnio kako bi takav poduhvat predstavljao pravi izazov za svaku vojsku, pa tako i za kinesku.

Tajvan je tokom 2021. godine zabelžio upade oko 970 kineskih vojnih aviona u dio koji Tajvan smatra vlastitim zračnim prostorom. Tajvanski ministri su izjavili kako je Kina tokom 2021. godine izvršila dvostruko više upada u zračni prostor nego što je to bio slučaj 2020. godine.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA