Najnovije

KADIROV POBESNEO I OTKRIO KRIVCA: Ko je odgovoran za neuspeh u Krasnom Limanu?

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je izjavio na svom Telegram kanalu da su pogrešne radnje general-pukovnika Aleksandra Lapina, koji je tokom specijalne operacije dobio titulu Heroja Rusije, dovele do prinudnog povlačenja savezničkih snaga sa Krasnog Limana.

Ramzan Kadirov (Foto: RIA Novosti)

Prema rečima Kadirova, Lapin, koji je bio određen da vodi odbranu krasnolimanskog pravca, postavio je vojsku iz Luganske Narodne Republike (LNR) na granicu. General nije obezbedio vojsci potrebne komunikacije, a dodatna municija nije stigla u to područje.

Kadirov, kojeg su komandanti specijalne jedinice '’Ahmat'’ upozorili na opasnost u Krasnom Limanu, preneo je informaciju Generalštabu. Međutim, prema rečima lidera Čečenije, načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov ga je uveravao da „ne sumnja u Lapinov talenat kao komandanta i ne veruje da je moguće povlačenje u Krasnom Limanu i okolini“.

„Nije sramota što je Lapin osrednji. Već to što ga na vrhu pokrivaju čelnici u Generalštabu. Da se ja pitam, degradirao bih Lapina u čin redova, lišio bih ga odlikovanja i, sa automatom u rukama, poslao bih ga na prvu liniju da krvlju spere svoju sramotu.

Vojni nepotizam neće dovesti do dobra. U vojsku je potrebno postaviti ljude čvrstog karaktera, hrabre, principijelne, koji brinu za svoje borce, koji kidaju zubima za svog vojnika, koji znaju da potčinjeni ne može ostati bez pomoći i podrške. U vojsci nema mesta kumstvu, pogotovo u teškim vremenima.

Nije nam bilo dosta Izjuma? Već tada sam rekao: pucajte na koncentraciju neprijateljske vojske u Izjumu koji su zauzeli nacisti, tim pre što je naša artiljerija u to vreme imala takvu priliku. Odjednom bi pobili glavne sataniste i fašiste. Moramo da sprovedemo SVO u punom smislu te reči, a ne da flertujemo. Iskoristite svaku priliku i svako oružje za odbranu naše teritorije. Donjeck i dalje granatiraju. Stanovnici pripojenečetiri teritorije žele da budu zaštićeni.

Ne znam šta Ministarstvo odbrane RF izveštava Vrhovnom komandantu, ali po mom ličnom mišljenju treba preduzeti drastičnije mere, do proglašenja vanrednog stanja u pograničnim oblastima i upotrebe nuklearnog oružja male jačine. Nije potrebno svaku odluku donositi s okom na zapadnoameričku zajednicu, ona je to već rekla i učinila mnogo protiv nas.

Juče je bila parada u Izjumu, danas zastava u Limanu, a šta sutra?

Sve bi bilo u redu da nije tako loše'’, poručio je Kadirov.

O početku Trećeg svetskog rata pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA