Najnovije

VISOKI FUNKCIONER SNS: Hil je okupacioni namesnik

Narodni poslanik i funkcioner SNS Vladimir Đukanović je na svom Tviter nalogu reagovao na objavu ambasade Sjedinjenih Američkih Država, koja je prenela vest sa naslovom: Srbija je izjavila da neće priznati trenutne referendume u okupiranim delovima Ukrajine.

Kristofer Hil (Foto: Jutjub)

- Srbija sa pravom ne priznaje lažne referendume koje Rusija sprovodi u Ukrajini. To su referendumi koji se sprovode pod pretnjom oružjem. Oni nisu prihvatljivi i Srbija je potpuno u pravu kada to kaže - izjavio je Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji – objavio je Hil na Tviteru.

Odgovor je brzo stigao od Đukanovića, koji je Hila nazvao okupatorom.

FOTO: Printscreen


Foto: printskrin

- Uvaženi gospodine Hil, nije na vama da komentarišete naše odluke, niti da se mešate u bilo šta što Srbija odlučuje. Vi ste ovde gost i morate strogo da se pridržavate diplomatskih pravila. Pokušajte da izađete iz uloge okupacionog namesnika, jer vam nikako ne stoji - napisao je Đukanović, a zatim nastavio:

- Takođe, nema nikakvog smisla da vi dajete bilo kakav komentar vezan za secesionizam negde u svetu, jer vaša zemlja je učestvovala u nasilnoj otimačini Kosova i Metohije od Srbije i bila je predvodnik NATO agresije na Srbiju 1999. godine. Vijetnam, Irak, Avganistan, Libija…

Izvor: Direktno/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA