Najnovije

Neutralisana komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine u Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti, kao i u DNR-u

Ruska vojska je neutralisala komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine u Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti, kao i u DNR-u, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Udari operativno-taktičke i armijske avijacije, raketnih trupa i artiljerije neutralisali su komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Velikaja Kostromka u Dnjepropetrovskoj oblasti, Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici i Ležino u Zaporoškoj oblasti“, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano u Ministarstvu odbrane, ruske trupe su neutralisale i 41 artiljerijsko oruđe na vatrenim položajima, kao i ljudstvo i vojnu tehniku u 156 rejona.

Pored toga, savezničke snage su uspešno odbile napad u pravcu Kupjanska, gde su ranije ukrajinski militanti i strani plaćenici pokušali da prodru u odbranu savezničkih snaga. Kao odgovor, ruske trupe su potisnule neprijatelja i potpuno ih vratile na prvobitne položaje.

Takođe, Oružane snage Ukrajine su bezuspešno pokušale da napadnu u Harkovskoj oblasti i LNR-u.

„Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine i plaćenika na ovom pravcu iznose više od 100 vojnika, četiri tenka, tri borbena vozila pešadije i tri turska oklopna transportera `Kirpi`“, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

O “porno aferi” u SNS čitajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA