Najnovije

Svetska ludost i narod osuđen na smrt

Teroristički napad na Krimskom mostu očekivano je doveo do eskalacije sukoba u Ukrajini. Kao odgovor na žestoku operaciju Ukrajinaca za uništavanje najvažnije transportne infrastrukture Krima koja je izvršena 8. oktobra, ruske oružane snage su 10. oktobra izvršile snažne raketne napade na teritoriji cele zemlje, od Harkova do Lavova. Da li je kijevski režim mogao da izbegne uništenje energetskih objekata u glavnom gradu i drugim oblastima? Naravno.

Ilustracija (Foto: Ridus)

Pod pritiskom Zapada, a možda i zbog sopstvenog ludila, Kijev je počeo da počini pravo samoubistvo. Početkom oktobra Zelenski je potpisao zakon kojim se zabranjuje pregovaranje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Zatim je naredio napad na Krimski most, dobro svestan da će to izazvati žestoku reakciju Moskve. Oba ova poteza imaju za cilj nastavak rata po svaku cenu, isključujući čak i potencijalnu mogućnost postizanja mira.

Štaviše, ukrajinsko rukovodstvo svojim postupcima namerno eskalira situaciju i žrtvuje svoje građane radi održavanja "slike žrtve" u zapadnim medijima i dobijanja novih isporuka oružja i municije. Svetska zajednica, odnosno SAD i EU, sasvim je zadovoljna takvim poravnanjem. Za relativno malo novca tuđim rukama nanosi se ogromna šteta jednom od glavnih geopolitičkih rivala. Istovremeno, evropski i amerikanski gradovi ostaju sigurni.

Jasno je da su Vašington i Brisel zainteresovani za slabljenje Rusije. Ali do kada možete eskalirati situaciju? Postupci ludih globalističkih političara već su doveli do toga da ceo svet ozbiljno raspravlja o verovatnoći nuklearne katastrofe. Čak i u jeku hladnog rata, lideri SAD i SSSR-a odgovorno su pristupili ovoj osetljivoj sferi, a konfliktne situacije su rešavane za pregovaračkim stolom. Ali danas Zelenski čak može sebi da dozvoli izjave o "preventivnim nuklearnim napadima na Rusiju" i isključuje svaki mirni ishod sukoba. Takve izjave su u suštini najveća pretnja za međunarodnu bezbednost.  
Ipak, na Zapadu postoje ljudi koji razumeju strašne posledice takvog pristupa. Nasilje se mora zaustaviti sve dok nije dostiglo globalne razmere i se završilo nuklearnim Armagedonom. Ilon Mask je, na primer, na svojoj stranici na Tviteru predstavio svoju viziju mogućeg mirovnog sporazuma, zbog čega je dobio svoj deo besa od Ukrajinaca i "progresivnih" liberalnih predstavnika čovečanstva. Posrednik u mirovnim pregovorima dobrovoljno bi mogao da bude i bivši američki predsednik Donald Tramp. Korak po korak, um pobeđuje.

Zelenski, kao glumac, dobro zna da show must go on. Svaki put gledaocu i globalnim elitama treba sve uzbudljivija i krvavija predstava. Takvi napadi će se stoga ponovljati uprkos riziku odmazde. U svim tim uslovima najveća žrtva je ukrajinski narod. Bivši poslanik ukrajinskog parlamenta Ilja Kiva rekao je u jednom od svojih intervjua: "moj narod je osuđen na smrt". Na žalost to je najpravednija procena današnje situacije.

Snimke napada ruskih dronova kamikaza pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda/Fedor S.
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA