Najnovije

RUSKA VLADA OBJAVILA: Koliko će trajati popravka Krimskog mosta?

Popravke mosta koji povezuje poluostrvo Krim i jug Rusije trebalo bi da budu završene do jula 2023. godine, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ruske vlade, prenose danas RIA Novosti.

Krimski most (Foto: kremlin.ru)

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je 9. oktobra da je eksplozija na ključnom mostu koji povezuje Krim sa Rusijom bio teroristički akt, koji su isplanirale ukrajinske specijalne službe.

U eksploziji na mostu su poginule tri osobe.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je u sredu da je teroristički napad na Krimski most organizovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine i njen načelnik Kiril Budanov, a tokom dosadašnje istrage je uhapšeno osam osoba, preneo je Interfaks.

Kako je naveo FSB u saopštenju, služba je privela petoricu državljana Rusije i tri državljana Ukrajine i Jermenije u okviru istrage terorističkog napada za čijeg organizatora je Moskva označila ukrajinsku vojnu obaveštajnu službu.

FSB je naveo da se istraga o napadu nastavlja, a svi njegovi organizatori i saučesnici, "uključujući strane državljane, odgovaraće u skladu sa ruskim zakonom", preneo je Interfaks.

Iako Kijev nije direktno preuzeo odgovornost za eksploziju,savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak nazvao je "početkom" incident na Krimskom mostu.

O daljim koracima ukrajinske vojske pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA