Najnovije

UKRAJINSKI RATNI IZVEŠTAJ: U toku je ruski napad duž cele linije fronta

Ruska vojska puca na Oružane snage Ukrajine duž cele linije fronta, navodi se u današnjem izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Oni navode da 0ružane snage RF napreduju u oblastima Berestovoje, Jakovlevka, Bahmutskoje, Artemovsk, Opitnoje, Ivangrad, Sporno, Nevelskoe, Mariinka, Belogorovka, Terni, Novomihajlovka i Krasnogorovka.

“Oružane snage RF usmeravaju svoje napore na dostizanje administrativnih granica „Donjecke oblasti“ (DNR, — prim. RV) i zadržavanje okupirane teritorije.  Ruska armija gađa Oružane snage Ukrajine duž cele linije fronta, obezbeđuje inžinjerijsku opremu za položaje u određenim oblastima i vrši izviđanje iz vazduha”, navode Ukrajinci.

Oni saopštavaju da su ruske krstareće rakete i bespilotne letelice jutros napale infrastrukturne objekte u Harkovu, Konstantinovki, Soledaru, Artemovski, Čumaku, Lebedinskom, Zaporožju, Davidovom Brodu i Mirni.

“Oružane snage RF izvršile su 6 raketnih i 30 vazdušnih udara, a izvršile su i 48 lansiranja iz višecevnih lansera”, navode iz Generalštaba Ukrajine.

Snimke i fotografije novih ruskih udara na Ukrajinu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA