Najnovije

SRBIN UHAPŠEN U MAĐARSKOJ: Terete ga za ratne zločine

Ministarstvo spoljnih poslova Mađarske potvrdilo je da je u toj zemlji uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ubistvo 33 albanska civila u naselju Kristal u Peći 1999. godine, prenosi Reporteri.

Hapšenje (Foto: Pixabay)

Na pitanje portala da li će izručiti srpskog državljanina, za kojim postoji međunarodna poternica koju je raspisao specijalni predstavnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija u Prištini, a na osnovu posebnog odeljenja za ratne zločine Suda Priština, mađarsko ministarstvo je odgovorilo da "Srbin nije dao saglasnost za ekstradiciju".

Ministarstvo je dodalo i da će Gradski sud u Budimpešti kontaktirati pravosudne organe Kosova preko Ministarstva pravde Mađarske.

Kako saznaje Kosovo onlajn 48-godišnji S.S. iz Peći uhapšen je 15. oktobra u Budimpešti na zahtev kosovskih pravosudnih organa.

Mađarski organi od prištinskih vlasti zatražili su da im do 26. novembra 2022. godine dostave na uvid svu potrebnu dokumentaciju u vezi sa predmetnim slučajem, kao i garancije da imenovani neće biti procesuiran po nekom drugom osnovu – osim onom po kojem je protiv njega podignuta međunarodna poternica, saznaje Kosovo onlajn.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA