Najnovije

DODIK: Američki ambasador se ponaša kao indijanski vrač

Američki ambasador u BiH (Majk Marfi) ponaša se kao indijanski vrač i petlja u izborni proces, dok je Austrijanac, evropski ambasador (Johan Satler) pozivao dan uoči izborne tišine glasače na promene, rekao je za Sputnjik kandidat za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik.

Milorad Dodik (Foto: Predsedništvo BiH)

On je dodao da je evropskom ambasadoru poručio da unese promene u svojoj zemlji, Austriji.

- Promeni ti u Austriji, tvoja Vlada je nestabilna, ona će pasti za par meseci. Unesi ti promene u zemlji gde je najčešće ime dece upisane u prvi razred osnovne škole u Beču, Muhamed. Je l` to izgleda egotično? Jedva čekam da se sretnem sa njim - naveo je Dodik.

Zapad, tvrdi Dodik, ima saveznika u političkom Sarajevu što je tema i za psihologe, politikologe i filozofe.

- Možda neko i ne očekuje toliki stepen podaništva, ali oni sami ruše granice tog podaništva, da se, kada nešto kaže neki trećerazredni službenik strane ambasade, svi prehlade istog trenutka. Mi Srbi smo državotvorni narod. Mi smo uvereni da u BiH možemo da ostanemo samo ako se ona vrati na ustavna podešavanja, ako se vrati na slovo Ustava. Ne bude li to uradila, neće biti BiH - poručio je Dodik.

Zapad je kaže Dodik, smislio da dovede poznatog muslimanskog lobistu, senatorku SAD da nadgleda izbore.

- Ona da nadgleda izbore? Sedi u udobnom hotelu i zato što joj je dosadan život dolazi ovde državnim parama Amerike - poručio je Dodik.

O tome što se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sreo tri puta u kratkom vremenskom roku, Dodik doživljava kao apsolutnu prednost, a ne nedostatak, uveren da u novom svetskom poretku koji nastaje a predstavlja pomeranje od unipolarnog ka mulitipolarnom svetu Republika Srpska ima svoje mesto. Iako mala zemlja kao što je Srpska treba da ima izbalansiran odnos prema svima, Zapad u kontinuitetu pokušava da devastira prava stečena Dejtonskim sporazumom prepoznajući u nama, kaže Dodik, potencijalne podanike a ne partnere.

- Rusija je čitala međunarodno pravo i u tom smislu zna kakav odnos treba da ima prema nama. Rusija je bez oklevanja u UN Savetu bezbednosti zaštitila Dejtonski mirovni sporazum - rekao je Dodik.

Istovremeno, podseća, sa Zapada su nastojali da nametnu nova rešenja, pod vidom nekakvih reformi, pravdajući ih putem ka Evropi.

- Sada vidimo da je sve to laž. Umjesto evropskog blagostanja na delu je evropsko beznađe gde je evro pao 50 odsto u odnosu na dolar. Zato narod kao u Italiji bira, pa je pitanje koja će Vlada u EU opstati do Nove godine - istakao je Dodik.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA