Najnovije

''Ne postoji nacija Vojvođana i tačka!''

Gospodi što se pitaju di su njihovi (naši) novci najbolje bi bilo da ih potraže u Lipovom gaju i u luksuznim gajbama glavnih propagatora lažne „vojvođanske nacije“.

Novi Sad (Foto: Pixabay)

Piše: Marina Nedeljković, poslanica SRS u Skupštini APV

Prvi dan meseca oktobra. Sumorno jutro, vreme poluapokaliptično, sa naznakom potopa biblijskih razmera i dan kada zvanično počinje popis stanovništva u Republici Srbiji.

Sjajna prilika da se čovek podseti par osnovnih životnih činjenica i logičkih postulata. Na primer, da dan ima 24 časa, da godina ima 12 meseci, da se Zemlja okreće oko Sunca i da ne postoji nacija Vojvođana.

Situacija sama po sebi poptuno nelogična i prepuna kontradiktornosti, pomalo smešna i mnogo opasna, mogla bi da dovede do poptunog ludila u pogledu mešanja regionalne/lokalne sa nacionalnom pripadnošću.

Prostim jezikom rečeno, bez pametovanja, uvijanja i korišćenja stručnih i „kompleksnih“ reči – svaki čovek u AP Vojvodini, bio on najbogatiji u selu/gradu ili na ivici egzistencije, bio on doktor nauka ili radnik u fabrici, bio on dođoš ili starosedelac, bio on vernik ili ateista, bio mlad ili star itd… čuo je za ili jeste Srbin, Mađar, Slovak, Bunjevac, Rusin, Rumun… Niko nikada nije čuo za nacionalnu odrednicu Vojvođanin, sve dok nekome nije palo na pamet da je to, još jedan u nizu, novi metod za rastakanje i ovo malo države, suvereniteta i teritorijalnog integriteta što nam je ostalo. Pa zar vam ništa nije sveto i imate ili granicu?

Gospodi što se pitaju di su njihovi (naši) novci najbolje bi bilo da ih potraže u Lipovom gaju i u luksuznim gajbama glavnih propagatora lažne „vojvođanske nacije“. Nemojmo nasedati na još jednu u nizu provokacija usmerenu ka stanovništvu severne srpske pokrajine Vojvodine, koja za jedini cilj ima da legitimiše njihov udoban način života i prihoda.

Glavni propagatori izmišljene „vojvođanske nacije“ su već godinama u vlasti u Novom Sadu, a posedovanje nekih izuzetno važnih javnih preduzeća im izgleda ni malo ne smeta u tome da javno i besramno atakuju na sve ono što je u nacionalnom pogledu ustaljeno i društvenim konsenzusom odvajkada prihvaćeno. Pa bi gospoda i ovce i novce. I da sede u vlasti i da rade protiv naroda i države.

Izvor: Srpska analitika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA