Najnovije

RUSKA OSVETA ZA KRASNI LIMAN: Uništeno stotine ukrajinskih vojnika (VIDEO)

Ruska avijacija je uništila više od 200 ukrajinskih vojnika u rejonu Krasnog Limana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

SVO (Foto: RIA Novosti)

„Na krasnolimanskom pravcu, kao rezultat vazdušnih udara ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u oblasti naselja Jampolovka Donjecke Narodne Republike, gubici neprijatelja iznosili su više od 200 vojnika, 320 ranjenih, deset tenkova i 25 borbenih vozila pešadije su uništeni“, navodi se u izveštaju.

Ministarstvo je takođe saopštilo o pokušajima ukrajinskih trupa da istovremeno napreduju na taktičkim nikolajevskom, andrejevskom i krivoroškom pravcu. Najaktivnije operacije izvedene su na području Davidovog Broda, tamo su snage Oružanih snaga Ukrajine činile šest bataljona, uključujući dva tenkovska. Istovremeno, dve pojačane bataljonske taktičke grupe su napredovale u oblastima sela Bruksinskoje i Kostromka.

„Kao rezultat tvrdoglave odbrane i masovnih vatrenih udara ruske vojske, neprijateljska ofanziva na ovom području je osujećena. Uništen je 31 tenk, 78 jedinica specijalne tehnike i više od 240 ukrajinskih vojnika“, navelo je Ministarstvo odbrane.

Generalno, ruska vojska je tokom dana uništila 43 ukrajinska tenka, 89 jedinica druge vojne tehnike i preko 400 vojnika na nikolajevsko-krivoroškom pravcu.

Na kupjanskom pravcu su izvršeni raketni napadi na područja koncentracije 92. i 14. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine. Gubici ovih jedinica iznosili su preko 100 ljudi i 12 jedinica vojne tehnike, rečeno je u saopštenju.

O promeni na frontu kod Krasnog Limana pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA