Najnovije

MILANOVIĆ: Rusija mora dobiti rat

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas, obraćajući se studentima u Splitu, da je jedini način da se zaustavi rat u Ukrajini da Rusija pobedi ili da dođe do promene vlasti u Moskvi.

Zoran Milanović (Foto: Predsedništvo Hrvatske)

Rusija rat ne sme da izgubi, ima ogromnu energiju i resurse da dobije rat protiv skoro svakoga i tu su kao nuklearna sila. Jedini način koji ja vidim da bi mogao dovesti do prestanka ove agresije na Ukrajinu je da se promeni vlast u Rusiji, rekao je Milanović, prenosi Index.

On je, međutim, dodao da kroz istoriju imamo nekih iskustava kako izgleda kad se u Moskvi promeni vlast - od uslova globalne krize do toga da se pola sveta oporavlja od toga narednih 50 godina.

To verojatno ne bi bili neki razdragani momci i devojke na šarenim biciklima s korpicama napred koji su za bratstvo i jednakost, kazao je Milanović.

Dodao je da predsednika Rusije Vladimira Putina nije upoznao i da ga je dva puta izbegao, a podsetio je i da je bivšem prvaku sveta u šahu Gariju Kasparovu 2014. dao hrvatsko državljanstvo, zbog toga što je "mnogo radio za Hrvatsku devedestih, kada niko drugi nije".

Rusija rat mora dobiti, iz vlastite vizure oni ga moraju dobiti, a jedini način da ga ne dobiju je da se promeni vlast, što se neće dogoditi bez dogovora SAD, Velike Britanije i Rusije. Bez njih nema dogovora, rekao je Milanović.

On je danas ponovo komentarisao i obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Ne znam šta bi Ukrajince neko ovde mogao da nauči, jer generacija koja bi ih nešto mogla naučiti je odavno u penziji. Ukrajinci trenutno znaju više nego Rusi, znaju više i od Amerikanaca o stvarima koje su bitne, a sve ostalo je novac, kazao je Milanović.

O Trampovih 1332 razloga za prijateljstvo sa Rusijom pročitajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA