Najnovije

RAT U UKRAJINI ESKALIRA U SVETSKI?! Zapadni obaveštajci tvrde: Moćni saveznici Rusije stigli na Krim!

Britanske i američke obaveštajne službe tvrde da je Iranska revolucionarna garda na terenu na Krimu odakle podupire ruske napade dronovima na Ukrajinu.

Foto: riafan.ru

Portparol američkog Saveta za nacionalnu sigurnost DŽon Kirbi rekao je da je Iran poslao osoblje da pomogne trupama Vladimira Putina u lansiranju bespilotnih letelica iranske proizvodnje na ukrajinske elektrane i drugu ključnu infrastrukturu.

To uključuje članove ogranka Iranske revolucionarne garde - jedne od najmoćnijih paravojnih organizacija na Bliskom istoku - prema izveštajima britanske vlade.

Nalaz obaveštajnih službi dolazi u trenutku kada američki predsednik DŽo Bajden pokušava da pojača međunarodni pritisak na Teheran da odustane od pomoći Rusiji.

Moskva se poslednjih dana sve više okreće bespilotnim letelicama koje je isporučio Iran, kao i vlastitim krstarećim projektilima Kalibr i Iskander, kako bi izvela niz napada na ukrajinsku infrastrukturu i vojne ciljeve.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je ove nedelje da su ruske snage uništile 30% ukrajinskih elektrana od 10. oktobra.

- Informacije koje imamo su da su Iranci postavili trenere i tehničku podršku na Krim, ali Rusi su ti koji upravljaju - rekao je Kirbi.

Dodao je da Bajdenova administracija razmatra nametanje novih sankcija Teheranu i da će tražiti načine da Iranu oteža prodaju takvog oružja Rusiji.

Rusi poslali dron u izviđanje ukrajinskih rovova! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA