Najnovije

TRI PUTINOVA ŠAMARA NOKAUTIRALA EVROPSKE SILE! Teška kriza posle sankcija Rusiji

Nemačka, Francuska i Velika Britanija u teškoj su političkoj krizi. Problemi u tim državama traju godinama, ali su se ubrzali kada je Zapad odlučio da udari na Rusku Federaciju i njenog lidera Vladimira Putina. Sankcije Rusiji pokazale su se kao mač sa dve oštrice.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Premijerka Francuske Elizabet Born se pozvala na član 49.3 Ustava kako bi usvojila prvi deo zakona o budžetu za 2023. godinu bez glasanja poslanika.

Jedini način da se tome usprotivi opozicija ima ukoliko se ujedini u glasanju o nepoverenju vladi, jer je za tako nešto potrebna poslanička većina.

Upravo taj zahtev za smenu vlade podneće "Nova narodna ekološka i socijalna unija" (NUPES). Lider najveće opozicione stranke Marin Le Pen već je poručila da neće glasati za predlog o smeni vlade koji će podneti njeni politički protivnici koje predvodi Žan Lik Melanšon.

Liz Tras podnela ostavku

Britanska premijerka Liz Tras izjavila je juče da podnosi ostavku na tu funkciju

s obzirom na to da je njen ekonomski program poremetio tržište i podelio njenu Konzervativnu stranku.

Tras je navela da je o podnošenju ostavke, samo šest nedelja nakon što je imenovana, razgovarala sa britanskim kraljem Čarlsom.

Kolaps preti Nemačkoj

Nemačka maloprodajna industrija je u opasnosti zbog rasta troškova energije i oštrog pada potrošnje, preneo je Špigel, pozivajući se na nemačko maloprodajno udruženje.

Prema prognozama te organizacije, manje prodavnice u gradskim centrima se prve suočavaju sa rizikom od bankrota.

Promet u maloprodaji u Nemačkoj počeo je da opada u avgustu. Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, prodaja je u realnom iznosu pala za 1,3% u odnosu na jul, odnosno za 4,3% u odnosu na avgust 2021. Prodaja hrane je pala za 1,7% u odnosu na jul i 3,1% na godišnjem nivou, dostigavši najniži nivo od 2017. Tekstil i obuća, kućni aparati i građevinski materijal su ostali segmenti koji su zabeležili pad prodaje.

Rusi poslali dron u izviđanje ukrajinskih rovova! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA