Najnovije

DŽIHADISTI OTKAZALI VERNOST VAŠINGTONU! Sirijski pobunjenici, koji imaju podršku Amerikanaca, položili oružje pred Asadovim snagama! (VIDEO)

Grupa sirijskih pobunjenika, koji su do sada imali podršku američke vojske, predala se Sirijskoj arapskoj armiji (SAA) u provinciji Homs.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da su pobunjenici iz regiona -Al-Tanf na jugoistoku Homsa odlučili da predaju oružje i svu opremu sirijskoj vojsci.

Takođe, navodi se da su se pobunjenici predali posle dužih pregovora sa sirijskom vojskom. Detalji pregovora nisu objavljeni, ali se navodi da su oni trajali nekoliko dana.

Pojedini pobunjenici su navodno tražili da budu prebačeni u Idlib gde se nalaze razne frakcije džihadista, koje se bore protiv SAA.

Region Al-Tanf je pod kontrolom pobunjenika, koji već godinama imaju podršku Amerikanaca. Oni su u Siriji ušli iz Iraka. Američka okupatorska vojska je već nekoliko puta odbila da napusti ovo područje tvrdeći da planiraju da ostanu u Siriji dok kako bi se borili protiv pripadnika Islamske države. Međutim, u regionu Al-Tanf nema terorističkih aktivnosti.

Pročitajte OVDE kako je ruski Pancir oborio francuski borbeni avion.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA