Najnovije

PROBIJEN FRONT ZAPADNO OD DONJECKA: Prva linija je pala - da li je ovo početak glavne bitke? (VIDEO/MAPA)

Ruske trupe su jutros započele aktivnu ofanzivu kod Ugledara u DNR. Izveštava se da avijacija i artiljerija nanose masovne udare na prvu liniju odbrane neprijatelja. Ostaci Oružanih snaga Ukrajine bili su primorani da beže sa linije, napuštajući opremu.

Prvi zamenik ministra informisanja DNR Danil Bezsonov takođe izveštava o napretku u donjeckom pravcu.

„Prva odbrambena linija neprijatelja na pravcu Ugledar u rejonu Pavlovke je skoro potpuno razorana. Postoji šuma u ​​koju se neprijatelj ukopao, ali je naši aktivno spaljuju. Neprijatelj je ostavio opremu za pojačanje, koju naša avijacija i artiljerija aktivno uništavaju, sprečavajući ih da se približe prvoj liniji odbrane.

Ima uspeha i na drugim sektorima fronta na Donjeckom pravcu. Teško je zamisliti kakve gubitke trpi neprijatelj. Ali da su se unapred predali, kao što im je ranije ponuđeno, ostali bi živi“, piše Bezsonov na svom Telegram kanalu.

Ruski vojni novinar i dokumentarista, šef Sveruske državne televizijske i radio-difuzne kompanije na Bliskom istoku i severnoj Africi Jevgenij Podubni govorio je o značaju Pavlovke, u oblasti čiji je proboj počeo.

„Kopnene i jurišne avijacije radile su ujutru duž prve linije odbrane neprijatelja na pravcu Ugledara. Kasnije su se slučaju pridružili teški sistemi za bacanje plamena Solncopek, topova i raketna artiljerija.

Prema izveštajima sa terena, najveće gubitke snage kijevskog režima pretrpele su u ataru sela Pavlovka, koje se nalazi jugozapadno od samog Ugledara. U Pavlovki se nalazi velika automobilska petlja, koja je omogućila neprijateljskim snagama da vrše snabdevanje municijom i vrše rotaciju “, rekao je Podubni.

Autori telegram kanala “Straše Эddы” pišu da je počela čelna bitka.

Šta Ukrajincima sprema štab generala Surovikina saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA