Najnovije

Austrija poziva Srbiju i Mađarsku da sarađuju zbog migranata

Sve dok EU ne bude preduzela efikasne mere, moramo sami da delujemo, i zbog toga Austrija čini sve da se zaštiti i želi sa Mađarskom i Srbijom da preduzme dalje mere u borbi protiv ilegalne migracije, najavio je austrijski kancelar Karl Nehamer pred današnji Samit o ilegalnoj migraciji u Budimpešti.

Migranti (Foto: Jutjub)

Nehamer će se u Budimpešti sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kako je saopšteno u Beču, usled rasta talasa migranata preko balkanske rute.

Planirani su razgovori o pojačanoj policijskoj saradnji u zaštiti granica, borbi protiv krijumčara ljudi i zajedničkim merama za delovanje protiv talasa ilegalnih migranata, navodi se u saopštenju Vlade Austrije.

„Austrija je trenutno masivno pogođena ilegalnom migracijom. Solidarni doprinos koji pružamo u Evropi je naproporcionalni veliki”, naglasio je Nehamer.

On je ukazao da je posebno pogođena austrijska pokrajine Burgenland zbog svoje duge granice prema istoku. Istakao je da Austrija želi sa Srbijom i Mađarskom da preduzme dalje mere, jer kada su zaštićene srpska i mađarska granica, onda je to i austrijska.

Inače Austrija je od 2020.godine prisutna na mađarsko-srpskoj granici sa svojim policajcima, koji pomažu mađarskim kolegama, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA