Najnovije

VUČIĆ: Ne sećam se da su se Ukrajinci 1999. „pretrgli“ u slanju pomoći Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija protiv Ukrajine nikad ništa nije uradila, da ne priznaje i ne prihvata rezultate ruskog referenduma da nikad nije priznala cepanje delova ukrajinske teritorije.

Foto: predsednik.rs

Situacija Srbije formalno pravno je „čista kao suza“ i nema ko šta da joj zameri, rekao je još Vučić povodom izjave ukrajinskog ambasadora u Beogradu Volodimira Tolkača da je veoma teško pitanje za Ukrajinu da li razume odluku Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji i da je „smešno“ porediti pitanje Kosova i četiri ukrajinska regiona koje je Rusija nedavno otcepila.

Vučić je dodao da se ne seća da su se Ukrajinci 1999. „pretrgli“ u slanju pomoći Srbiji niti prekidali letove do zemalja koje su učestvovale u napadu na Saveznu Republiku Jugoslaviju, ali da razume da Ukrajinci ne mogu da poistovete NATO, SAD, i Englesku koji ih brane sa onima koji su izveli invaziju na njihovu zemlju.

On je pitao na osnovu kog pravnog akta je izvršena agresija na Srbiju i u skladu sa kojim aktom UN je to urađeno, i u skladu sa kojom odlukom neko ima pravo da ne priznaje rezoluciju 1244, koja je, kako je rekao sastavni deo UN.

„Mi je poštujemo i zato čuvamo teritorijalni integritet Ukrajine ali ako su oni rešili da prave neke razlike dobro je to znati dobiće detaljnije odgovore“, rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA