Najnovije

OGLASILA SE ZAHAROVA: Rusija donela odluku koja će uticati na ceo svet

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je danas da je režim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji, kako je rekla, predvodi Velika Britanija, sabotirao sporazum o žitu, kako bi nuklearnoj uceni dodali i ucenu prehrambenim proizvodima.

Marija Zaharova. (Foto: ria.ru)

"Sporazum o žitu osujetili su Zelenski i njegovi teroristi, predvođeni britanskim špijunima, kako bi nuklearnoj uceni dodali ucenu hranom. Nemaju dovoljno novca i oružja. Treba im još smrti. Kijevski režim stoji na ovom paklenom tronu: novac, oružje, smrt", napisala je Zaharova na Telegramu, komentarišući izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe koji je rekao da Rusija, suspendujući svoje učešće u sporazumu o žitu, blokira hranu za sedam miliona ljudi, prenela je agencija TASS.

Rusija je juče saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon jučerašnjeg napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koja su angažovana za obezđeđenje žitnog koridora.

Potom je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski saopštio da je Rusija zatražila da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održi u ponedeljak, 31. oktobra, sastanak kako bi se razgovaralo o napadu na brodove Crnomorske flote u Sevastopolju.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA