Najnovije

CILJ ZAPADA U UKRAJINI: Evropi nije potreban mir

Direktor drugog odeljenja zemalja ZND Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Poliščuk ispričao je u intervjuu za TASS koje ciljeve Zapad želi da dostigne u sukobu u Ukrajini.

Ukrajina, Rusija i EU (Ilustracija: RIA Novosti)

Poliščuk je otkrio namere Zapada u Ukrajini i poručio da evropskim zemljama nije potreban mir. Prema njegovim rečima, Moskva nikada nije odbila pregovore sa Kijevom, a krajem februara je odgovorila na njegov zahtev za početak dijaloga.

„On (Kijev) je bio spreman da popravi trajnu neutralnost, nenuklearni i vanblokovski status, demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine u zamenu za bezbednosne garancije. Kada je nacrt ugovora počeo da dobija prihvatljiv oblik, Kijev je prekinuo pregovarački proces. Očigledno po nalogu zapadnih kustosa kojima mir nije potreban“, naglasio je diplomata.

Poliščuk je kritikovao i poziciju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je odbio da vodi dijalog sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Prema rečima predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Rusije, mišljenje Zelenskog je „apsolutno nekonstruktivno“.

„Ono je lišeno zdravog razuma i ne ispunjava interese same Ukrajine. Što se pregovori više odlažu, to se njihova polazna tačka više pomera, a ne u korist Kijeva“, zaključio je on.

O stanju na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA