Najnovije

Poslednja linija odbrane bivšeg Đukanovićevog režima

„Sudstvo je očigledno i dalje najslabija karika među institucijama Crne Gore, koje su većinom ionako razorene višegodišnjim katastrofalnim delovanjem Mila Đukanovića i njegovog kartela. Međutim, sudstvo se sada pokazuje, ujedno, i kao poslednja linija odbrane bivšeg režima i kao da se suprotstavlja pravu i pravdi, što pokazuje i ova odluka o puštanju na slobodu Vesne Medenice. Mi se ne radujemo da bilo ko ide u pritvor, ali oni koji su krivi moraju da odgovaraju“, rekao je u izjavi za portal IN4S poslanik Demokratskog fronta, Jovan Jole Vučurović.

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo CG)

On dodaje da što se tiče Vesne Medenice za nju postoji veliki broj dokaza da je vršila krivična dela, čak je i jedan sudija priznao da je donosio presude pod njenim pritiskom. Ali, kako smatra Vučurović, Viši sud, kojim nažalost još rukovodi Boris Savić, očigledno i dalje radi pod kontrolom Mila Đukanovića.

„Izgleda da sve ovo što se dešava poslednjih dana predstavlja akciju Mila Đukanovića i jedne organizovane kriminalne grupe da destabilizuje Crna Gora i dodatno uruše institucije. Podsjećam, ovom prilikom, da je Mihailo Čađenović nevin ležao u zatvoru 8 meseci, da je mučen i maltretiran, da su ga tamo, pod lažnim optužbama držali Milivoje Katnić i Saša Čađenović, dok danas imamo slučaj da se posle pola godine na slobodu pušta neko ko je bukvalno trgovao sa presudama“, jasan je Vučurović.

Dužnost svih demokratskih snaga je, kako kaže, “da izvršimo, najzad, demontažu bivšeg režima, koji je pretnja po stabilnost Crne Gore, jer Crna Gora će biti slobodna onda kada pravdi budi privedeni Milo Đukanović i svi njegovi pomagači iz sudstva, tužilaštva, policije, ANB, koji su uništavali Crnu Goru, a njene institucije pretvorili u svoj partijski štab“.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA