Najnovije

Sledeća velika bitka rata u Donbasu mogla bi da se odigra na ovom delu fronta

Nakon povlačenja Rusa sa leve obale Hersona očekuje se da će obe armije deo trupa iz ovog regiona prebaciti na front u LNR gde danima traju borbe bez ikakvih efekata i promena položaja.

Na sektoru Svatovski, jurišni odredi 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine ponovo su napali uporišta Oružanih snaga RF u Kuzemovki. Artiljerijska vatra oterala je formacije Oružanih snaga Ukrajine nazad. Na prelazu Peščanoe - Stelmahovka, izvršena je rotacija osoblja, javlja ruski kanal Ribar.

U sektoru Liman, odvojene ukrajinske jedinice 25. vazdušno-desantne brigade pokušavale su tri puta dnevno da se učvrste u rejonu zapadno od Krasnopopovke.

Ruske trupe su odbile ofanzivu. Komanda ukrajinske formacije je, uprkos značajnim gubicima, zabranila napuštanje položaja do izvršenja zadatka.

Situacija u pravcu Starobilsk je i dalje stabilna. Međutim, povlačenje ruskih trupa iz Hersona otvara mogućnost za prebacivanje oslobođenih resursa u druge sektore ne samo za Oružane snage RF, već i za Oružane snage Ukrajine.

 

Pošto je ukrajinskim formacijama u trenutnoj situaciji neisplativo da prelaze Dnjepar, najverovatnije će neke formacije Oružanih snaga Ukrajine biti prebačene na druge pravce.

S obzirom na to da Donjecki i Soledarski pravac Oružanih snaga Ukrajine drže relativno male snage zbog prisustva moćnih utvrđenih rejona, „Nikolajevske“ brigade Oružanih snaga Ukrajine treba očekivati upravo na Starobelskom pravcu.

Snimak uništenja poslednjeg mosta na Dnjepru pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA