Najnovije

ZAROBLJEN UKRAJINSKI KOMANDIR: Razotkriveni vojni planovi Kijeva (VIDEO)

Kijevske snage planiraju da krenu u ofanzivu na Belgorodsku i Kursku oblast tokom zime, rekao je zarobljeni vojnik 53. odvojene mehanizovane brigade ukrajinskih snaga bezbednosti, stariji poručnik, komandant voda Vladimir Lepihin.

SVO (Foto: RIA Novosti)

„Čuo sam da diverzantsko-izviđačke grupe rade na teritoriji Rusije, sprovode subverzivne aktivnosti, ostavljaju oružje, eksploziv kako bi izvršili veliku ofanzivu. Uslovno, to je planirano u zimu, kada je zemlja tvrda i oprema može da prođe, ako prođe 50 kilometara - znači 50, 100 kilometara - dakle 100 kilometara. Nisam baš upućen u ovu materiju, ali sam od instruktora čuo da je ovo Kurski pravac i Belgorod, “, rekao je ratni zarobljenik.

Početkom nedelje zarobljeni vojnik 53. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, stariji poručnik, komandir voda Pavel Tkačuk, govorio je o planovima ukrajinske komande da ubaci diverzante na vozilima sa ruskim registracionim oznakama u Kursku, Brjansku u Belgorodsku oblast. Tamo je trebalo da organizuju napade na infrastrukturu, pišu RIA Novosti.

O napretku ruskih snaga u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA