Najnovije

ALARMANTNA PRETNJA IZ PRIŠTINE: Cilj - proterivanje Srba

Poslednje najave Kurtijevih funkcionera da takozvane Bezbednosne snage takozvanog Kosova mogu da deluju na teritoriji čitave pokrajine, uključujući i sever, još jedna je alarmantna pretnja i zlokobna najava iz Prištine s ciljem proterivanja Srba sa njihovih vekovnih ognjišta, navodi se u izjavi direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Šiptarske paravojne formacije na Kosovu i Metohiji. (Foto: mod.rks-gov.net)

„Svim međunarodnim faktorima jasno je da takozvane KBS nemaju šta da traže na severu pokrajine, ali Kurti i njegovi posilni očigledno žele da krše posebno one sporazume koji čuvaju mir i garantuju bezbednost Srba na KiM, jer tako hoće da se obračunaju sa našim narodom u pokrajini, posebno Srbima na severu“, naveo je Petković, prenosi Kancelarija za KiM.

Prema sporazumu koji je sa vlastima u Prištini 2013. godine potpisao i garantovao tadašnji generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmunsen nedvosmisleno se kaže da bilo koje vojne formacije iz Prištine ne mogu delovati u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, bez prethodnog duplog odobrenja komandanta Kfora i 4 gradonačelnika sa severa Kosova i Metohije, dodao je Petković.

Prema njegovim rečima, ta garancija potpisana je i doneta istog dana kada i Briselski sporazum, što dodatno ukazuje da je taj dokument bio i uslov za Briselski sporazum.

„Neka se u Prištini ne igraju vatrom i prestanu da zapaljivim izjavama, najavama i potezima dodatno destabilizuju bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji koju su već narušili svojim jednostranim i protivpravnim i nasilnim potezima u vezi sa tablicama“.

Beograd nikome neće dozvoliti da od Srba na KiM pravi glinene golubove i uvek će biti uz svoj narod, a međunarodne misije moraju da se jasno odrede prema ovakvoj neodgovornoj i opasnoj najavi Kurtijevih saradnika koji samo žele sukobe, tenzije i nove krize, zaključio je Petković.

Snimke i mapu ofanzive na Avdejevku pogledajte OVDE.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA