Najnovije

U KIJEVU SE VERNICI MOLE ZA RUSIJU: Taoci Satane lično (VIDEO)

Ukrajinski raskolnik Mihail Omeljan je objavio snimak iz Kijevo-Pečerske lavre u kojem optužuje lokalne sveštenike i stado da se „mole za Rusiju“, dok ukrajinska vojska gine za njih. Istovremeno, ukrajinski nacionalisti pozivaju na „rasturanje“ i „uništenje“, piše agencija FAN.

Kijev (Foto: RIA Novosti)

Video snimak iz Kijevo-Pečerske lavre je naišao na oštre komentare među ukrajinskim nacionalistima.

Ukrajinski pravoslavci su taoci lično Satane, rekao je za FAN protojerej Andrej Tkačov.

„Morate shvatiti da oni preživljavaju. Ovo niko ko živi ovde ne razume. Eno vam "Gestapo" u blizini. Zato ne osuđujem one tamošnje pravoslavce koji ponekad vuku neke čudne poteze. Ukrajinske pravoslavce treba po analogiji tretirati kao prisiljene ljude koji su živeli na teritoriji nacističke Nemačke“, prokomentarisao je duhovnik.

Andrej Tkačov je takođe rekao da je jedan od ciljeva neprijatelja ruske zemlje uvek bila želja da seju neprijateljstvo među ljudima koji žive tamo.

„Satana je uzeo oružje protiv Crkve Hristove i deli ruski narod na liniji Ukrajina-Rusija. NJegov cilj je da se suprotstave jedni protiv drugih, na primer, stanovnici Kijeva i Moskve. Nečastivi radi pametno. Mi koji živimo u Rusiji moramo da se, recimo, duhovno mobilišemo i pomognemo im da se oslobode“, objasnio je on.

U zaključku, on je naglasio da će upravo uspešan završetak specijalne operacije pomoći da se stane na kraj bezakonju protiv, kako on kaže, bezbračnih parohijana u Ukrajini.

„Morate da shvatite da su jedna siromašna zemlja koja se zove Ukrajinu i ukrajinski pravoslavci taoci samog Satane. Morate imati saosećanja i empatije prema njima. Značajan istorijski i plemenski deo ruske zemlje. Ukrajina. danas je tehnološkim potezima zapadnog sveta pretvorena u teritoriju koju je opsedao đavo. Naš zadatak je da pobedimo sa Bogom. Potrebna nam je pobeda u specijalnoj operaciji. Tada ćemo naći milione braće za sebe. U suprotnom, tamo će ih ukrajinski nacionalisti proglasiti za izdajnike, silovati“, zaključio je protojerej.

Snimak eksplozije u Istanbulu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA