Najnovije

"Ako se rat završi bez ispunjenja naših uslova Čečni će sami nastaviti borbu protiv Banderovaca"

Lider Čečenije Ramzan Kadirov kazao je na svom Telegram kanalu da su smešni uslovi za pregovore koje su saopštili u rukovodstvu Ukrajine.

- Da je Zelenski bio zabrinut za svoje mobilisane penzionere, ne bi upotrebio reč 'uslovi', već bi kleknuo za svoj narod, kao što je svojevremeno demonstrativno kleknuo za izbor za predsednika - rekoa je Kadirov.

Kako je istakao, vlasti Ukrajine nisu u poziciji da diktiraju uslove.

- Mi imamo svoje uslove i oni su mnogo realniji:  Priznanje LNR, DNR, Zaporožja, Hersona, Krima i Sevastopolja za ruske; Izručenje svih fašističkih zločinaca i šejtana odgovornih za zločine nad stanovništvom koje govori ruski, ili zvanično suđenje njima i zasluženo ograničenje slobode – rekao je.

Kadirov je rekao da njihovi uslovi nisu ništa komplikovano, za razliku od uslova Zelenskog.

- Lično smatram neprihvatljivim čak i mucanje o pregovorima. I želim da vas podsetim da ako se iznenada desi nemoguće i Specijalna vojna operacija završi bez poštovanja ovih uslova, onda će u Čečeniji biti dobrovoljaca, uključujući i mene, koji će naterati banderofašiste i šejtane da odgovaraju za svaku kap krvi – naglasio je.

Kadirov je takođe rekao da "nećemo živeti sa ovim satanizmom rame uz rame".

- Nećemo dozvoliti da Zapad, pod plaštom pomaganja Ukrajini i vešanja rezanaca o demokratiji, upropasti našu veliku zemlju i preda zaboravu naše tradicije i veru u Svevišnjeg. A ako preostalim Ukrajincima nedostaje hrabrosti da to priznaju i izbace NATO vojsku iz zemlje, onda možemo. Budite mirni, imamo dovoljno dobrovoljaca, naoružanja i entuzijazma da ispunimo naređenje Vrhovnog komandanta i obeshrabrimo sataniste da se suprotstave Rusiji. Uzgred, Ukrajinci, postavite sebi pitanje: zašto NATO trupe gotovo uvek uspešno napuštaju ratište, a mobilisane hvataju ili ubijaju – zaključio je.

Snimke današnjeg bombardovanja ukrajinskih gradova pogledajtr OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA