Najnovije

„The bodigard“ za sve koji vole da zavire u život momaka s asfalta

Novo u izdanju Lagune.

Foto: Laguna

Iz pera Radivoja Bojičića, književnika, satiričara, dramskog pisca, kolumniste i dugogodišnjeg glavnog urednika Ošišanog ježa, stiže brutalno iskrena, dinamična i nadasve duhovita ispovest o zgodama i nezgodama telohraniteljskog života u knjizi „The bodigard“.

Glavni junak, bodigard kontroverznog biznismena koji čuva i njega, i njegovu ćerku, i njihovu pudlu, priznaje da većinu konflikata rešava fizičkom snagom i oružjem, ali nikako ne uspeva da se oslobodi griže savesti i razreši moralne dileme uzrokovane patrijarhalnim vaspitanjem i poreklom koje drži do „čojstva i junaštva“.

„Sada kada je ’The bodigard’ u knjižarama, očekujem da će knjiga svojim čitaocima doneti, pre svega, mnogo smeha, tog, kod našeg čoveka, uglavnom zaboravljenog osećanja“, rekao nam je Bojičić.

„The bodigard“ je i pikarski roman: „Pokušao sam da ga oslonim na njegove slavne prethodnike, od kojih je najpoznatiji ’Don Kihot’. Junaci su najbolji primerci domaćeg probisveta. U knjizi se sukobljavaju stari i već gotovo napušteni moral, i nova životna pravila, razmišljanja i pogledi na svet. Knjiga ima početak, sredinu, ali ni u njoj se ovome ne nazire kraj. Nadam se da će je čitaoci pročitati u jednom dahu, što im, s obzirom na zagađenost vazduha i atmosfere uopšte, najdobronamernije preporučujem. A kada je pročitaju, siguran sam da će poželeti da im od istog autora Laguna ponudi nešto gotovo nemoguće: da autor u narednom naslovu prevaziđe ’The bodigarda’!“

Svi koji vole da zavire u život momka s asfalta, oni koji vole dela ovog autora i svi koji žele da se opuste i slatko nasmeju zgodama i nezgodama jednog novopečenog Beograđanina a odskora i žitelja Majamija, knjigu „The bodigard“ mogu pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari i na sajtu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA