Najnovije

OVO MOŽE SAMO SNS: Predsednica opštine dodelila sebi novčanu pomoć!

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić dodelila je sebi i svom zameniku Milenku Ordagiću solidarnu pomoć u iznosu od 49.500 dinara. Pomoć je, kako se navodi u rešenju, odobrena zbog prevazilaženja posledica energetske krize.

SNS (Foto: Jutjub)

U obrazloženju se navodi da je Posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene propіsano pravo zaposlenog na solidarnu pomoć za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenog u skladu sa merama propisanim opštim aktom poslodavca i raspoloživim finansijskim sredstvima.

Kako je obrazloženo u rešenju, solidarna pomoć se isplaćuje po sledećim kriterijumima: - zaposlenom čiji je iznos neto plate do 50.000,00 dinara u mesecu oktobru u godini u kojoj se isplaćuje solidarna pomoć, u punom iznosu utvrđene solidarne pomoći.

Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, izuzimajući primanja gradonačelnice Užica čiji mesečni prihodi iznose 140.000 dinara, od čega je njena plata 110.000 i mesečna naknada od 30.000 dinara od Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, najveću platu među čelnicima devet opština u Zlatiborskom okrugu ima upravo predsednica opštine Bajina Bašta.

Vesna Đurić (SNS), predsednica opštine Bajina Bašta, prema informaciji Agencije od 16.oktobra 2020. godine, prima platu od 100.000 dinara. Osim toga, ima depozit u banci, ali navedeno je da nema u vlasništvu nekretnine i automobile.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA