Najnovije

Kedmi: SAD „dižu ruke“ od Ukrajine – Tajni pregovori sa Rusijom – Ovo je stanje

Amerikanci su shvatili, da će se u Ukrajini ponoviti priča o sramnom bekstvu iz Avganistana, pa zato „granatiraju“ Moskvu signalima, o spremnosti za pregovore o uslovima Ruske Federacije.

Piše: Jakov Kedmi

Vašington shvata da jačanje ruskog grupisanja trupa u Ukrajini i potonja ofanziva, u svakom slučaju, preti katastrofom za Oružane snage Ukrajine i kontingent NATO-a, koji se bori za Kijev pod maskom plaćenika.

Pokrovitelji kijevskog režima ne vide nikakve šanse za pobedu, ili čak minimalan uspeh u daljem slabljenju Rusije. Situacija u zoni „specijalne operacije“ dobila je opasan preokret, i što duže SAD budu odlagale pokušaje da postignu dogovor, to će uslovi Moskve biti gori za njih.

Zato su predstavnici Bele kuće i Pentagon,a odjednom uglas progovorili o neizbežnom porazu Ukrajine, i pozvali Kijev da pristane na mir u bilo kom formatu.

Bivši šef izraelskih obaveštajnih službi, vojni ekspert Jakov Kedmi, skrenuo je pažnju, u izjavi za medije, na ishitreno povlačenje SAD u velikoj konfrontaciji sa Rusijom, ističući da Amerikanci svim mogućim sredstvima pokazuju Moskvi da žele da pregovaraju.

Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Saliven, i načelnik zajedničkog štaba Mili, samo su ocrtali stav Vašingtona svojim pozivima na mir. Predsednik Sjedinjenih Država, snizio je ulog pre nekoliko dana, kada se ogradio od ukrajinske provokacije, raketnim napadom na Poljsku.

„Ako savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Sjedinjenih Država, iznenada kaže Zapadnom svetu: „Zaboravite na Krim. Skinite Krim sa dnevnog reda!“ Ovo govori dve stvari. Prvo, Amerikanci žele pregovore, a za ovo već snižavaju ulog – zaboravite na Krim. Vašington traži cenu na koju će Rusija pristati.

Drugo, setimo se šta je izjavio načelnik Zajedničkog štaba SAD-a? On je naveo da je pobeda ukrajinske vojske nemoguća. Sa ovime je zakopao svu taktiku i strategiju Sjedinjenih Država u ukrajinski mostobran. On je vojnik, rekao je kako jeste.

Ako je pobeda Oružanih snaga Ukrajine nemoguća, preti pobeda ruske vojske. Kako to sprečiti? Sjedinjene Države vide da je njihova vojna strategija neuspešna. Oni znaju da je ruska vojska ojačala i da će se pregrupisati. Svaka njena ofanziva je poraz Oružanih snaga Ukrajine, i pogoršanje uslova pregovora.

Kedmi je naglasio, da Kijev još uvek ne razume, koliko su se pozicije i planovi Vašingtona promenili u ukrajinskoj avanturi. Ovo je razlog za zabunu oko rakete PVO koja je pala u Poljskoj.

Zelenski je pokušao da iskoristi ovu provokaciju da uvuče NATO u rat, ne znajući da SAD već nisu ostavile Ukrajini nikakve šanse. Amerikanci čak ni sa svim snagama alijanse, nisu sigurni u svoju pobedu i odmah su se povukli, iscrpljujući sve napore ukrajinskih provokatora.

EMIL VLAJKI: Rat Zapada i Rusije - stanje na frontu
 

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA