Najnovije

DR ALEKSANDAR ĐIKIĆ: Šta se krije iza rešenja za Tablice? (VIDEO)

Gost specijalne emisije povodom promene tablica bio je prof dr Aleksandar Đikić,  osnivač Srpskog nacionalnog foruma. On napominje da specijalne jedinice tzv Kosovkse policije mogu da dejstvuju na celoj teritoriji Kosova i Metohije prema Briselskom sporazumu koji je potpisala Vlada Srbije.

Foto: HelmKast

Vučić sada prebacuje odgovornost , za Briselski sporazum, na Ivicu Dačića koji je tada po funkciji potpisao isti, ali svi pamtimo da je idejni tvorac sporazuma kao i čovek koji je dao zeleno svetlo, za isti,  bio Aleksandar Vučić, tada poznatiji kao „prvi“ potpredsednik Vlade.

Pitanje tablica je pokrenuto još za vreme Borka Stefanovića, i bilo je rešeno sa statusno neutralnim tablicama prvo na 5 pa posle na još 5 godina, ali je izgleda neko namerno, ili zbog nesposobnosti, zaboravio da traži produženje roka na još 5 godina i zato se sada nalazimo u ovoj situaciji.

Đikić napominje da je sukob srpske i šiptarske politike na ideološkom nivou uvek dovodio do propasti srpske, jer dok su šiptari uvek imali na umu teritorije, Srbi su uvek težili ka vlasti, što je dovelo do pogubnih posledica na Kosovu i Metohiji po srpski narod.

Čak i sada svi oni koji nisu pod „barjakom SNS-a“ , kako kaže Marko Đurić, na Kosovu i Metohiji ne mogu očekivati ni najmanju pomoć od države Srbije, jer najnoviji primeri pretresa na sred ulice g Đikića kao i držanje Mome Trajkovića u kućnom pritvoru govori o tome da šiptari sve rade u dogovoru sa Srpskom listom.

U posebnoj izjavi g Đikić napominje da je rešenje za kućni pritvor Momi Trajkoviću donelo veće od tri sudije, od čega je samo jedna sudija bio šiptar dok su ostala dva bili Srbi pod kontrolom Srpske liste, i ti Srbi su direktno odgovorni za osudu g Trajkovića.

Pitanje Goranaca je posebno apostrofirano u emisiji, kao Srba muslimanske veroispovesti koji ne prihvataju šiptarsku vlast, ali se nije došlo do odgovora zašto Goranci nisu nikada bili predviđeni kao deo Zajednice Srpskih opština.

Poseban osvrt na rad Srpske liste g Đikić je apostrofirao i pogubni uticaj na Srbe južno od Ibra gde srpska lista radi sve da promeni nacionalni sastav tih opština u korist šiptara, dat je primer Brezovice gde Srbi skoro da ne mogu da dobiju građevinsku dozvolu dok je šiptarima  izdato preko 2000.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA